jakuzi fiyatları ankara

Jakuzinin En Temel Bilgileri

Jakuzi en temel bilgisi, bunun bir küvet çeşidi olduğudur. Yıllar önce bir küvetten meydana gelmiş ve günümüze başlı başına bir banyo ürünü olarak çıka gelmiştir. Fakat aslı, jakuzi Ankara modellerinin bir küvet çeşidi olduğudur. Bundan bahsettiğimize göre bir diğer temel bilgiye yani jakuzilerin ana materyalinden söz edelim.

Jakuziler, akrilik dediğimiz sert mermer taşından meydana gelmiştir. Günümüzde bu akrilik taşını üreten ve şekillendiren birçok fabrika mevcuttur. Bu fabrikalar, eğer firma daha üst seviyede bir hizmet veriyorsa başlı başına o firmaya çalışır ve ona özel modeller üretir. Şayet jakuzi firmaları Ankara küçük çaplı ise standart akrilik küvet üreten firmalara talimat verirler ve küvetin tedarikini sağlarlar.

Firma daha sonra gerekli olan diğer tüm aparatları uzman personeller sayesinde montajlar ve alıcıya teslim eder. Montajlanma işlemi firma uzmanları sayesinde dakikalarda halledilir. İleri düzey firmalarda montajlanma işlemi fabrikalarda halledilir. İnsan eli değmeden fabrikasyon aletleri jakuzilerin küvetini montajlar ve bitmiş bir şekilde teslim eder. 

İşte jakuzilerin imalatı küçük veya büyük çaplı işletmelerde bu şekilde ilerlemektedir. Temel prensip budur. Eminiz ki bu anlattıklarımız birçoğunuzun aklındaki soruya cevap olacaktır. Sırada temel bilgilerden biri olan Jakuzi modelleri Ankara parçalarına geçelim. Bu parçalar hakkında kısa kısa bahsedelim ve işleyişten bahsederek yazımızı sonlandıralım.

Temelde Jakuziler Kaç Parçadan Meydana Gelir?


Jakuziler hakkında bilmeniz gereken en önemli husus, parçaları ve parçalarının işlevidir. Teknolojinin ilerlemesi ile beraber bu parçalar değişebilir ve yerini daha teknolojik cihazlara bırakabilir. Fakat biz, en standart modelin parçalarından bahsedeceğiz. Öncelikle küvetten başlayalım. Yukarıda küvet hakkında yeterli bilgiyi verdik, peki bu küvetler sizce tek parça olarak mı sunulur?

Tabii ki hayır. Küvetler, iki parçadan meydana gelir. Bunlardan ilki üst parça yani ilk parçadır. Üst parça, jakuzi fiyatları konusunda en çok dalgalanma yaratan hususlardan birisidir. Küvetin şeklini ve işlevini bu üst taraf belirler. Bir jakuzinin çift kişilik mi? Tek kişilik mi? Yoksa dört kişilik mi olduğunu belirten en önemli organ, üst bölme jakuzinin küvetidir.

Elbette bu parça jakuzinin stilini belirleyen önemli artılardan bir tanesidir. Diğer parça alt bölme yani zemin kısımdır. Jakuzinin motoru ve kabloları bu bölmede konumlanır. Motor dikkatli bir biçimde jakuzi Ankara içinde burada çalışır ve gücünü burada üst tarafa iletir. Bölme ne kadar geniş olursa içine girecek motorun boyutu da aynı derece büyük olmaktadır. Bu şekilde baktığımızda jakuzinin işlevi ile alt bölmenin boyutu eş doğrultudadır. Çünkü büyük motor, yüksek kapasiteli jet motorlarını yani yüksek kapasiteli küveti beraberinde getirecektir.

Diğer parça demin de bahsettiğimiz üzere motorlardır. Jakuzilerin motorları, su pompası veya hidro masaj pompası adı ile de anılmaktadır. İngilizce karşılıkları ‘’water pump’’ denmektedir. Jakuzinin en orta kısmında bulunur ve elektriği ilk anda çekmek ve elektriği dönüştürüp jet motorlarına aktarmak için kablolar ile gelir. Jakuzi modelleri Ankara içinde su pompaları son derece sessiz çalışır. Hatta o kadar sessiz çalışır ki bir noktadan sonra ancak ve ancak suyun sesini ve fokurdamasını duyarsanız. Öyle ki bu sesi yapan jet motorlarıdır.

Jet Motorları ve İşleyiş


En temel bilgilerden söz ediyorsak jet motorlarını es geçmek olmaz. Jet motorları, hidro masaj yani su ile masaj faaliyetini bizlere sunan yegane aparatlardan birisidir. Sayısı her jakuzide aynı olmaz. Fakat işlevi her modelde aynıdır. Genel olarak işlemi; suyu emmesi ve geri püskürtmesidir. Bu eylem, insan vücudunda bir masaj olarak algılanır. O kadar naif bir masajdır ki bireyi rahatlatır ve tüm stresinden uzaklaştırır. Zaten jakuzilerin evlerde tercih edilmesindeki en büyük neden de bu avantajıdır.

O zaman baştan alalım. Küvetler jakuzi firmaları Ankara tarafından üretildi. Daha sonra iki parçaya ayrıldı. Bu parçalardan ilki üst küvet bölümü diğeri de alt küvet bölümü oldu. Alt bölüme motor yerleştirildi. Üst tarafa da jet motorları denk geldi. Motor elektrik enerjisini alarak jet motorlarına iletti. Jet motorları çalışarak su ile masaj faaliyetine başladı. En sonunda ise birey mutlu mesut jakuzinin içerisinde dakikalar geçirdi. İşte jakuzi fiyatları Ankara fark etmeksizin her parçanın işleyişi bu şekilde olmaktadır. Bu da jakuzinin en temel bilgisidir.