Jakuzi Nasıl Hazırlanır?

Pek çok modelde bulunan jakuzi ürünleri ile alakalı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de nasıl hazırlandığıdır. Geçmişte nadir olarak lüks apartman dairelerinde veya müstakil evlerde boy gösteren jakuziler şimdilerde sıradan bir banyo ürünü haline gelmiş durumda. Sıradan küvetler gibi de kullanılabilen jakuzilerin kullanıcısına pek çok avantajı bulunmakta.

Jet motorları sayesinde hidroterapi keyfinin kapısını aralayan jakuziler, çok basitçe kullanılabilmekte. Dışarıdan bir gözle bakıldığında sıradan banyo küvetlerini andıran jakuziler birkaç adım dahilinde hazır olabiliyor. Peki bu adımlar nelerdir? Gelin bu yazımızda sizlere bunu anlatalım ve jakuzi modelleri kurulumu ile alakalı her şeyi öğrenelim!

Küvetinizi Sıcak Su ile Doldurun

Jakuzinin çalışabilmesi için öncelikle su ile dolması gerekmektedir. Jakuziler, hidroterapi veya hidromasaj özelliğini destekleyen ürünlerdir. Hidro bizlere su çağrışımını yapmaktadır. Ve jakuzinin işlevine devam edebilmesi için mutlaka ama mutlaka suya ihtiyacı vardır. Jakuzinin içini su ile doldurarak kurulum için ilk adımı atın.

Su, sıcak veya soğuk olabilmektedir. Fakat hem rahatlamak hem de jakuzi keyfini olabildiğince yaşamak adına sıcak su doldurmanızı tavsiye ederiz. Jakuzinizi sıcak su ile doldurun. Ne kadar dolduracağınızı bilmiyorsanız, hemen izah edelim. Jakuzilerin satışını gerçekleştiren jakuzi firmaları ürünü satın aldığınızda ne kadar su koymanız gerektiğini sizlere söyleyecektir ancak biz yine de yenileyelim.

Jakuzinizin sıkıntısız bir şekilde çalışmasını istiyorsanız, jakuzi jetini bir miktar geçecek kadar su eklemesi yapmalısınız. Jetin mükemmel düzeyde emiş ve itiş yapmasını istiyorsanız mutlaka az bir miktar su seviyesi jetin üstünde olmalıdır. Jet seviyesinin altında kalan suyun hiçbir anlamı yoktur. Üstelik böyle çalıştırılan jakuziler, size maddi açıdan zarara uğratacaktır.

Her zaman çalıştırmadan önce jakuzinizin su miktarını kontrol edin. Aksi taktirde bir de jakuzinizi tamir ettirmek zorunda kalırsınız. Tamir fiyatlarını öğrendiğinizde ise yeni bir küvet almaya yönelebilirsiniz. Jakuzi fiyatları için tekrar bir araştırma yapmamak ve eldeki ürünü uzun vadede kullanmak istiyorsanız, küvet içindeki su miktarının jeti geçtiğinde emin olun.

Sıcaklık ve Kuvvet Ayarını Unutmayın

Gelişmiş jakuzilere baktığımızda küvetin sadece birkaç farklı parçadan meydana gelmediğini görürüz. Jakuzilerde genel manada iki buton bulunur. İlk buton, küvet içindeki jetleri ayarlamaya yarar. Örneğin jakuzinizde jet hızı fazla mı? Bunu jakuzideki buton yardımı ile ayarlayabilirsiniz. Hızlı olan jetleri ayarlayabilir ve daha konforlu bir deneyim tadabilirsiniz.

Aynı şekilde termostat bulunan jakuzilerde bir ısı ayarlama butonu da yer alacaktır. Termostattan ideal ısıyı belirleyebilir ve bunu jakuzinizin içinde yer alan suya yansıtabilirsiniz. Soğuksa soğuk sıcaksa sıcak bir jakuzi keyfi yaşayabilirsiniz. Üstelik bunu istediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz. Jakuzilerde keyif yapmadan önce gerekli ayarlamaları bahsettiğimiz şekillerde gerçekleştirebilirsiniz.

Jakuzide Kaç Dakika Kalmalıyım?

Jakuzinizi hazırladıysanız artık yerinizi alabilirsiniz. Ancak halen akıllarda birkaç soru var öyle değil mi? Pek çok küvet kullanıcısı jakuzide geçirilen ideal süreyi hala tam olarak bilemiyor. Jakuzinin bir keyif aracı olduğunu unutmayalım. Ürünler sadece sizler için hizmet eder ve kullanılmaktadır. Siz istediğiniz kadar jakuzinin içinde kalabilirsiniz. Ancak yapılan bir araştırmaya göre uzun süre sıcak suda beklemek bazı vücut fonksiyonlarının tam olarak çalışmamasına neden olmaktadır. Örneğin sindirim sistemi sıcak suda hızlı bir şekilde çalışmaktadır. Lakin uzun saatler kalındığında vücut fonksiyonları ani bir değişim ile vücudun dengesini altüst edebilmektedir. Bu yüzden jakuzi modelleri içinde en fazla 1 saat kalmanızı tavsiye ederiz. 1 saat hem gün içinde yaşadığınız sinir veya stresi atmanızda yardımcı olacak hem de vücudunuzu dinlendirecektir.

En Kaliteli Jakuzi Modelleri Çınar Jakuzi’de

Artık bir jakuzinin nasıl çalıştırılacağını ve kullanılacağını biliyorsunuz. Peki kullandığınız model ne kadar kaliteli? Sizce de artık yeni bir jakuzi alma vakti gelmedi mi? Tabii ki de geldi. Ve bizler nereden kaliteli jakuzi alacağınızı biliyoruz. Bursa merkezli Çınar Jakuzi, sizler için her daim hizmette. Jakuzi fiyatları konusunda müşterilerini pekâlâ memnun eden Çınar markası en yeni modeller ile gözlerimizin pasını siliyor. Oval jakuziden dikdörtgen model jakuziye her türlü küvet tipi sadece Çınar Jakuzi’de! Siz de vakit kaybetmeden Çınar Jakuzi web sitesine gidin ve dilediğiniz modeli seçin. Diğer jakuzi firmaları aksine Çınar markası montaj dahil hizmet de vermektedir.