Jakuzi Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pratik bir kullanıma sahip olan jakuzilerin temizliği de bir o kadar kolaydır. Dışarıdan bakıldığında klasik banyo küvetlerini andıran jakuzi Antalya, temizlik noktasında bu tip küvetlere benzerlik gösterir. Küvet türüne göre isim alan ürünlerin temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcuttur. Bu hususlar dikkat edilmediğinde ve baştan savma bir temizlik yapıldığında ürüne zarar gelebilir.

Bunun yaşanmaması adına sizler için bu başlığı hazırladık. Bu başlıkta jakuzi modelleri Antalya temizlenirken dikkat edilmesi gereken birtakım hususları açıklığa kavuşturacağız. Bundan sonra sizler de jakuzinizi temizlerken bahsettiğimiz şeyleri göz önünde bulundurup daha dikkatli adımlar atacaksınız. O zaman buyurun yazımıza!

Sık Sık Jakuzinizi Temizlemeyin

Jakuzilerin ana malzemesi, akrilik denen bir üründür. Akrilik, evde yer alan pek çok eşyada kullanılır. Dayanıklığı ile ön plana çıkan akriliğin, çizilmezliği ve toz tutmazlığı da epey bir tatmin edicidir. Akriliğin bir diğer büyük avantajı da kolay temizlenebilen bir yüzeye sahip olmasıdır. Banyo küvetlerinden lavabolara kadar pek çok yerde akrilik malzeme tercih edilmektedir.

Jakuzi firmaları Antalya tarafından satılan, oval, dikdörtgen ve yuvarlak hatlı jakuzilerde akrilik malzemeden üretilmektedir. Kir tutmayan yapısı olan jakuziler, yumuşak bir yüzey malzemeyle temizlenebilmektedir. Hali hazırda işi suyla olan akriliklerin düzenli olarak, günlük temizlenmesi ise doğru değildir. Fazla temizlik akriliğin boyasını aşındırabilir. Haftada bir ya da çok titizseniz 3-4 güne bir şeklinde temizlik yapmanız jakuziniz için yeterli olacaktır.

Kimyasal Ürün Kullanmamaya Özen Gösterin

Kimyasalların kir çıkarmadaki başarısı kanıtlanmıştır. Fakat bu ürünler, jakuziler ile temas ettiğinde ne yazık ki iç açıcı sonuçlar doğurmayabilir. Jakuzi fiyatları Antalya fark etmeksizin hangi ürünü satın alırsanız alın, aşırı kimyasal ile temizliğinizi yapmamalısınız. Örneğin lavabo temizleyici veya benzeri ürünler kullanıp üstüne bir de çamaşır suyuyla yıkama yapmamalısınız. 

Zaten jakuzileri kullanırken de fark edeceksiniz. Ürünler neredeyse hiç kir tutmamaktadır. Bu nedenle yüksek deforme olanağına sahip deterjanların kullanımı gereksiz kaçmaktadır. Sadece ılık su ve temiz bir bez ile jakuzinizi temizlemeniz hijyeni sağlamanızda yeterli olacaktır. İllaki deterjan kullanmak istiyorsanız elbette kullanabilirsiniz. Ancak bunu sürekli ya da her zaman yapmamalısınız.

Jakuzinizi Yıkarken Soğuk Sıcak Dengesine Dikkat Edin

Jakuzi Antalya temizliğinde tercih edilen su, genelde soğuk olur. Kullanıcılar ekstra su ısıtıp küvetlerini yıkamazlar. Ancak bazı kullanıcılar sıcak suyla küvetlerini baştan sona yıkamaya kalkarlar. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yoktur. Lakin suyun sıcaklığı hiçbir zaman kaynar derecede olmamalıdır. 100 dereceyi geçkin su ısısıyla kesinlikle jakuzinizi yıkamamalısınız.

Bazı kullanıcılar, jakuzilerini yıkarken sıcak ve soğuk suyu beraber kullanmaya kalkmıştır. Daha sonra jakuzide çatlamalar meydana gelmiştir. Firmalara jakuzideki çatlaklık nedeniyle başvuran kullanıcılara ne yaptıkları sorulmuştur. Verilen cevap bellidir: Jakuzi modelleri Antalya yıkanırken önce buz kaynar su ve deterjanla yıkanmış.

Daha sonra kaynar suyla durulanmıştır. Bu şekilde yapılan bir temizleme şekli oldukça yanlıştır. Akrilik her ne kadar sağlam bir malzeme olsa da soğuk sıcak su dengesizliği sonrası yaşanılan genleşmeyi ne yazık ki önleyemez. Soğuk ve sıcak suyu kesinlikle bir arada kullanıp jakuzinizin içine ve dışın dökmemelisiniz.

İdeal Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır?

Şu ana kadar sizlere temizlikte neye dikkat etmeniz gerektiğinden bahsettik. Peki ideal bir temizlik nasıl ve ne şekilde yapılır? Öncelikle temizlik yapmadan jakuzinizin kapanmış olduğundan emin olmalısınız. Jakuzinizin jetleri çalışmıyor, su motoru hareket etmiyor ve herhangi bir eylem gerçekleşmiyor olmalıdır. Daha sonra yapmanız gereken şey, yumuşak bir bez ya da sünger bulmak olacaktır.

Jakuzinizi kısa bir zaman önce temizlemediyseniz, az bir miktar temizleyici ürün ile jakuzi firmaları Antalya tarafından satın aldığınız ürünü temizlemeye adım atabilirsiniz. Ufak bir miktar temizleyici ürün sürdüğünüz jakuzinizi baştan sona, içeriden dışarıya doğru temiz bir bez yardımı ile temizleyebilirsiniz. Jetlere varana kadar her yeri temizlediğiniz ürünü sonrasında hemen yıkamanız gerekecektir.

Duru suyla jakuzinizi direkt yıkayabilirsiniz. Bunu aparat olarak tercih ettiğiniz ankastre ürünler ile yapabilirsiniz. Temizleme işlemi bittiğinde en son aşamaya geçebilirsiniz. Bu aşama ise tabii ki durulamadır. Temizleyici ürün kullanmadığınız bir bezle jakuzinizin her yerini durulayıp son noktayı koyabilirsiniz. Bunu haftada bir şekilde tekrar ederseniz sizin için yeterli olacaktır.