Dışarıda Jakuzi Keyfi Yapılabilir Mi?

Jakuzi, sadece banyoda kullanılabilecek ürünler değildir. Jakuziler, evin her köşesinde, her odasında hatta dışarıya bile montajlanıp kullanılabilir. Sıradan banyo küvetlerinin aksine jakuzileri evinizin bahçesine koydurabilir ve dilediğinizce keyfini sürebilirsiniz. Bu konuda hiçbir şekilde sıkıntı çekmeyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Jakuzi Nasıl Dışarıya Taşınır?

Gerekli bağlantılar sağlandığında jakuzileri dışarıya taşımak oldukça basit kalır. Yapacağınız şey, dışarıya nereye koyduracaksanız ilk önce onun zeminini hazırlamalısınız. Bu konuda profesyonel bir yardım almalısınız. Sert bir zemine oturtulacak jakuzi modelleri için ufak bir yer açmalısınız. Direkt olarak küveti koyup içerisine giremeyeceğiniz için etrafın şekillenmesi gerekmektedir. Burada yapılacaklar aşağıdaki başlıklarda verilmiştir:

Adım 1: Bölge Belirleme ve İşaretleme

Jakuzinizi dışarıya montajlamaktan yanaysanız, mutlaka önceden yer belirlemesi yapmalısınız. Yerinizi, siz veya profesyonel ekipler seçebilir. Ortaklaşa bir karara varıp da hizmet talep edebilirsiniz. Ancak ne olursa olsun yeri seçerken küvetle beraber jakuziyi ayakta tutacak standın boyutlarını da göz önünde bulundurmalısınız.

 Her şeyden önce şunu söylememiz gerekir ki jakuzi fiyatları konusunda endişe duyuyorsanız, bahçe modellerine biraz daha uzak kalmalısınız. Küvet, fiyatta fark yaratmayacaktır. Bahçeye eklenen jakuzilerde asıl fiyat değişikliği, stant aşamasında karşınıza çıkar. Fakat yine de profesyonel bir firmayla irtibata geçip fiyat konusunda bilgi almak en garanti yoldur.

Adım 2: Jakuzi Seçimi

Yer belirleme işlemi bittikten sonra dilediğiniz küvet modelini seçebilirsiniz. Jakuzilerde yer alan küvet çeşitleri sırasıyla aşağıdaki gibidir:

  • D Tipi Küvet
  • Asimetrik Küvet
  • Yuvarlak Küvet
  • Dikdörtgen Küvet
  • Oval Küvet

Bu 5 modelden birini seçip jakuzinizi dışarıya yerleştirme işlemlerine başlayabilirsiniz. Bu işlemlerde ilk olarak jakuzinin ayrı ölçüsü alınır. Bunun nedeni standı hazırlamaktır. Jakuzi firmaları bu anlarda standın içine jakuziyi yerleştirerek taslağını çıkartır. Daha sonra gerekli malzemeler yardımıyla stant kurulum işlemleri yürütülür. Genellikle jakuziler, standın içinde gömülü bir vaziyette bırakılır. Bu hem estetik hem de konfor açısından oldukça tatmin edici bir yöntemdir.

Adım 3: Stant Montajı

Bahçe jakuzilerde stant kesinlikle gerekli bir işlemdir. Bu nedenle önceden bir planının çizilmesi, taslağının çıkarılması gerekir. Firmalar bu işlemi genellikle müşterinin gözü önünde gerçekleştirir. Bu sayede müşterinin işe müdahale etme hakkı da bulunur. Müşteri, gözüne hoş gelmeyen, mantıksız bulduğu ya da beğenmediği unsurları eş zamanlı olarak firmaya iletebilir.

Sadece bununla da kalmayarak müşterilere jakuzi fiyatları işlemden sonra ne denli artacağı da anlatılır. Tüm onaylar alındığı taktirde zemin hazırlanarak işleme başlanır. Zemin, stantta sert olmalıdır. Yumuşak zemine beton harç dökülebilir. Üzerine ahşap tahtalar yerleştirerek ufak katlar çıkılmaya başlanır. Ahşaplar yerleştirilirken amaç, jakuzinin boyutuna eşitlemektir. Eşitlik sağlandığında daha fazla kat çıkmaya gerek yoktur. Fakat müşteri olarak asimetrik bir görüntü elde etmek isterseniz, jakuzinizin etrafına ahşaptan ürünler ekletebilirsiniz. Tüm işlemler bittiğinde jakuzi, ahşaplar arasında gömülü bir vaziyette kalır. Ahşap detayları bolca standı kaplarken led ışıklandırma da yapılabilir. Led ışıklandırma montajıyla harika bir görüntü elde edilir. Müşteri bu aşamadan sonra jakuzisine girebilir ve dilediği kadar vakit geçirebilir.

Ekstra Unsurlar

Müşteriler, talep ettikleri stantta farklı unsurlara yer verebilirler. Jakuzi firmaları, bunun için ekstra bir çalışma gösterirler. Peki ne yaparlar? En çok istenilen ve talep edilen unsurların başında perdeleme gelir. Dışarıya küvet yerleştirmek için evinizin etrafının kapalı olması gerekir. Ancak bazı zamanlarda bu muhafazakâr tavır yeterli gelmeyebilir. Bu anlarda müşteriler, perde asmak için ekstra bir kolonlar talep ederler.

Jakuzinin gömülü olduğu yerin etrafına kolonlar dikilmeye başlanır. Kolonların boyutu en fazla üç metre olmalıdır. Dikilen kolonlara perdeler eklenir. Müşteriler, jakuzilerine girerken perdeler yardımıyla daha rahat hareket edebilirler. İsterlerse yukarı kısmı kapatma imkanları da bulunur. Boyut olarak daha büyük bir perde en yukarıya çekilir. Bunlar müşterilerin istemiş olduğu ekstra unsurlardır.

Siz de bahçeniz için jakuzilerden birini seçip keyfinizi taçlandırmak istiyorsanız, Çınar Jakuzi’ye gelebilirsiniz. Çınar markası sayesinde nerede olursanız olun, bahçenize dilediğiniz modeldeki jakuziyi montajlayabilirsiniz. Çeşitli jakuzi modelleri arasından birini tercih ederek kaliteli bir ahşap standın üzerinde ürününüzü görebilirsiniz. Tüm bunlara ve daha fazlasına erişmek için sizler de Çınar Jakuzi’yi ziyaret edebilirsiniz.