Ahşap Jakuzi Avantajları ve Dezavantajları

Ahşap jakuzi, aslında normal jakuzilerin ahşap ürünlerle kaplandığı bir üründür. Sıradan küvetlerin etrafında herhangi bir kaplama bulunmaz. Akrilik malzeme dış küvetin her yerinde göze çarpar. Ahşap jakuzilerde akrilik malzeme saklanır. Dış yüzey ahşapla kaplanarak gizlenir. Oldukça şık duran bu işlem sayesinde jakuziler olduğundan daha büyük ve ihtişamlı durur. Pek çok firma bu işlemi dileyen müşterilerine sunar.

En çok tercih edilen işlemlerden biri olan ahşap kaplama, tüm jakuzi modelleri için geçerli değildir. Hali hazırda bulunan belli başlı küvet modellerinde bu kaplama işlemi uygulanabilir. Ahşap jakuzinin hangi küvetlerde bulunduğunu, avantajlarını, dezavantajlarını ve daha fazlasını bu yazımızda sizler için bir araya getirdik. Yazımızın devamında ahşap jakuzilerle alakalı tüm bilgiler yer alacaktır.

Hangi Modellerde Ahşap Kaplama Yapılır?

Ahşap kaplamanın yapılabilmesi için seçili modelin dış yüzeyi son derece pürüzsüz olmalıdır. Küvetin dış kısmı girintili çıkıntılı değil düz bir zeminde olmalıdır. Bu düz görünüş ise sınırlı modellerde yer alır. Yuvarlak ve dikdörtgen küvetler düz yüzey jakuzilerin en güzel örneklerinden biridir. Girintili çıkıntılı bir dizayna sahip olan, oval jakuzilerde ya da asimetrik model jakuzilerde ahşap kaplama çok tercih edilmez. Jakuzi firmaları bu tip modeller için kaplama işleri yürütmezler. Yuvarlak ve dikdörtgen jakuziler için ahşap kaplama kusursuz durur. Ekseriyetle yuvarlak jakuzilerde son derece ihtişamlı duran ahşap kaplama, birçok müşterinin ilk tercihidir.

Ahşap Kaplamanın Avantajları

Ahşap kaplamanın pek çok avantajı bulunur. Bunları daha iyi açıklamak adına sizler için bu başlığı oluşturduk. Bu yazımızda en çok tercih edilen aparatlardan biri olan ahşap kaplamanın ne gibi avantajları olduğunu öğreneceksiniz.

Estetik

Estetik şüphesiz ahşap kaplamanın en önemli avantajıdır. Hidromasaj özelliğine sahip olan jakuzi, sinir ve stresi birkaç dakika içinde tabiri caizse silip süpürür. Jakuzide yer alan jetler bu imkânı kullanıcısına en iyi şekilde sağlar. Bu sizi fiziki yönden besleyen, tatmin eden bir artıdır. Ancak bir jakuzinin sadece fiziki tatmin sunmaması gerekir. Jakuziler aynı zamanda gözü tatmin etmeye de yaramalıdır.

Ahşap kaplama bu aşamada tercih edilir. Dışarıdan birisi klasik jakuzileri ilk gördüğü anda normal küvet ile arasındaki farkı anlayamaz. Klasik küvetin rengide beyazdır jakuzinin rengi de beyazdır. Aynı hatlar, aynı boyut ve aynı görüntü iki üründe de vardır. Bu farkı yaratacak yegâne etmen ahşap kaplamadır. Jakuzi firmaları dahilinde alacağınız kaplama hizmetiyle ürününüzü farklı kılabilir gözünüze hitap etmesini sağlayabilirsiniz.

Büyüklük

Boyut olarak daha sınırlı bir jakuziye sahipseniz, ahşap kaplama sayesinde bir illüzyon etkisi yaratabilirsiniz. Sıradan jakuzinizi ahşapla kaplayarak daha hacimli görünmesine imkân verebilirsiniz. Ahşap sayesinde jakuziniz hem şık hem de heybetli görünecektir. Bakan bir daha bakacak ve büyüklüğü karşısında ağızları açık bıraktıracaktır.

İşlevsellik

Ahşap jakuzilerin bir diğer avantajı da işlevselliğidir. Firmalar ile iletişime girip jakuzi modelleri içinden birini seçtikten sonra jakuzinizi ahşapla kaplatabilirsiniz. Bu kaplama işlemini normal ya da gömmeli şekilde yapabilirsiniz. Jakuzinizin etrafına bir stant kurabilir, yüksekliği arttırabilir ve ahşap kaplamayla birlikte jakuzinizi yere gömebilirsiniz. Ya da bunla hiç uğraşmayıp klasik bir şekilde ürününüzü kullanabilirsiniz.

Ahşap jakuzilerin işlevselliği bununla da sınırlı değildir. Ahşap kaplama, üzerinde aksesuar kaldıran bir dizayna sahiptir. Sizler satın aldığınız ürünü ahşapla kaplatırsanız ekstra olarak bazı aparatlar da ekletebilirsiniz. Örneğin ahşap kaplamayla birlikte ledler çok tercih edilir. Jakuzi fiyatları bu iki ürünün girmesiyle yukarı doğru tırmanışa geçse de estetik olarak oldukça şık bir görüntü elde edilir. 

Ahşap Kaplamanın Dezavantajları

Aksesuar ya da aparat olarak kabul edilen ahşap kaplamanın sayıca fazla bir dezavantajı yoktur. Fakat yine de dezavantaj olarak nitelendirebileceğimiz bir şey vardır. O da bu aksesuarın girmesiyle oluşan fiyatlardır. Klasik banyo küvetlerinin fiyatları ahşap kaplama ile daha bir yükseğe çıkar. Yuvarlak jakuziler zaten en yüksek fiyata sahip olan ürünlerdir. Bir de üzerine ahşap kaplama girdiğinde ekstra lük bir ürün elde edilir. Jakuzi fiyatları bu aşamada epeyce yüksek olur. Bunun dışında söyleyebileceğimiz bir dezavantaj yoktur. Ahşap kaplama jakuzilere sizler de sahip olmak isterseniz, Çınar Jakuzi’yi tercih edebilirsiniz.