Jakuzi Parçaları

Dışarıdan bakıldığında bütünlüğü sağlanmış, tek parça bir ürün gibi gözüken jakuzi, aslında birden fazla parçanın bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Oldukça harika bir düzlemde, bütün parçaların montajlanmasıyla elde edilen ürün, herkesin aklını çelmiştir. Parçaların birleşmesiyle ağırlığı da bir hayli artan jakuzilerde hangi ürünlerin yer aldığını bu başlıkta sizlere ifade edeceğiz.

Jakuzide Temel Parçalar

Jakuziyi diğer banyo ürünlerinden ayıran en büyük fark, hidromasaj özelliğine sahip oluşudur. Evet, jakuziler bir masaj aracıdır. Fiziki insan temasıyla yapılan masajın aksine hidromasaj, adından da anlaşıldığı üzere su ile yapılır. Tüm jakuzi modelleri, bu şekilde çalışır ve hizmet verir. Bu işleve devam etmesi için belli başlı bazı parçaların da ürün içinde bulunması gerekir. Bunları aşağıdaki gibi verebiliriz;

  • Küvet
  • Su motoru
  • Jetler
  • Çeşitli aparatlar (ankastre ürünler, oturaklar vs.)

Temelde jakuzinin 3 adet önemli parçası vardır. Yukarıda da değindiğimiz üzere bunlar, küvet, su motoru ve jettir. En klasik jakuziden en işlevsel modele kadar her türlü ürün, bu parçaların birleşimi ile oluşmuştur. Son maddede yer verdiğimiz “çeşitli aparatlar” kısmı daha çok ürünün özelleştiği bir yerdir. Ürününü kişileştirmek isteyen kullanıcılar, jakuzi fiyatları değişkenliği ile ürünlerine aparat ekletebilirler.

Küvet

Küvet, bir jakuzinin iskeleti gibidir. Tüm o hidromasaj keyfini yaşayabilmek için bir temelin oluşması gerekir. Bu temel küvettir. Kullanıcılar ister yatarak isterlerse de oturarak bu keyfe erişebilirler. Jakuzideki küvet, klasik banyo küvetleriyle aynı malzemeden üretilir. Bu malzeme akriliktir. Akrilik, ürünü sağlamlaştıran, çizilmelere, kırılmalara ya da çatlamalara karşı koruyan önemli bir üründür. Neredeyse tüm banyo ürünlerinde yer alır.

Akrilikle üretilen jakuzilerin modelleri ise oldukça çeşitlidir. Oval, dikdörtgen ve yuvarlak olmak üzere 3 farklı temel çeşit jakuzi firmaları bünyesinde bulunur. Bunların dışında D tipi veya asimetrik olarak adlandırılan jakuzilerde yer alır. Jakuzide fiyatı etkileyen en büyük parça, küvettir. Küvetin şekli, boyutu ve kaç kişilik olduğu fiyata direkt etki eder.

Su Motoru

Jakuzilerde enerji ihtiyacının sağlanması için bir motora gereksinim vardır. Fakat bu motorun görevi yüksek tonajlara çıkıp, güç elde etmek değil, emiş ve itişi kesintisiz yerine getirebilmektir. İmalatçılar bu yüzden farklı bir motor tekniği kullanmışlardır. Bu motor tekniği “su motoru” ismini almıştır. Jakuzinin en alt noktasında yer alan motor su motorudur.

Motorun gücü ve işlevi imalatı yapan firmaya göre değişkenlik gösterebilir. Tek değişkenlik ise bu değildir. Motorun gücü, aynı zamanda jakuzi modelinin nasıl olduğuna göre de farklılık gösterir. Geniş ve uzun bir jakuzide harcanacak enerji ile kısa bir modeldeki eş değildir. Buna direkt etki eden bir unsur da jet sayısıdır. Buna diğer başlıkta değineceğiz.

Jetler

Hidroterapi keyfine erişmenizi sağlayan, belki de jakuzinin en önemli parçası olarak sayılan ürün, jettir. Jetler, jakuzilerde emiş ve itiş yapılabilmesine imkan veren bir unsurdur. Jakuziye girdiğinizde vücudunuza ahenkli değen su ve karşı koyulamaz rahatlama, bu jetler yardımı ile gerçekleşir. Bu eylemi yerine getirebilmek adına firmalar hem yanlarda hem de zeminde olmak üzere jakuzilere jetler yerleştirmişlerdir.

Jakuzi modelleri bu jetlere göre de isim alabilir. Yanlarda jet bulunan jakuzilere Sistem 1’li model hem yanlarda hem de zeminde jet bulunan modellere ise Sistem 2’li küvet adı verilir. Sistem 2’nin Sistem 1’e kıyasla daha konforlu olduğunu söylemeye bile gerek yoktur. Ürün çalıştığında ve ideal su miktarı sağlandığında jetler faaliyete geçer. Emiş ve itiş yapılır. Bu sayede hidromasaj’a start verilir.

Temel Parçanın Ekstrası

Temel parçalar bahsettiğimiz üzere 3 farklı üründen oluşur. Bunlar uygun koşullar ve kaliteli malzemeler ile birleştirildiğinde o çok sevdiğimiz jakuziler oluşur. Ancak bunun harici ekstra parçalar da ürüne eklenebilir. Jakuzi fiyatları konusunda bir derdiniz yoksa, istediğiniz modeli elde etmek ancak aparatlarla mümkün oluyorsa o zaman ekstra parçaları firmanızdan isteyebilirsiniz.

İmalat sırasında istediğiniz bu parçalar ürününüze yerleşirken herhangi bir şekilde sıkıntı yaşamayacaksınız. Müşterilerden en çok talep edilen aparatlar ise sırasıyla; koltuk, tutmaç, oturak, ankastre ürün, led ışıklandırma ve ahşap kaplamadır. Özellikle ahşap kaplama, lüks bir ürün isteyen müşterilerin bir hayli dikkatini çekmektedir.