jakuzi firmalarıJakuziler Neden Sistemlere Göre Sınıflanır?

Hidro masaj özelliğine sahip olan jakuziler, iki farklı sisteme sahip olmaktadır. Bu sistemler, jakuzilerin fiyatlarında bir etmene sahip olabilecek faktörlerdir. Peki bu sistemler nelerdir? Jakuzi modelleri; sistem bir veya sistem iki olarak satılmaktadır. Sistem bir ve sistem iki arasında bir fiyat farkı mevcuttur. Bu fiyat farkı, kimi zamanda düşük olsa da kimi zamanda bazı modellerde yüksek bir tavan noktasına ulaşmaktadır.

Sistem Bir

Sistem bir, jakuzi modellerinin ilk sistemidir. Bu tür sistemlerde jet motorları farklı yerlerde bulunmaktadır. Jet motorları bildiğiniz gibi hidro masaj işlevinin gerçekleştiği aparatlardır. Jet motorları yanlarda, karşıda veya zeminde bulunabilmektedir. Eğer ki jet motorlarını yanlarda bulunmasını istiyorsanız sistem bir jakuzilere başvurmalısınız. Jakuzi firmaları, bu sistem biri tüm modellerine eklerler.

Fiyatı sistem ikiye göre çok daha makuldür. Bunun nedeni jet motorlarının sadece ama sadece yanlarda bulunmasıdır. Yanlarda bulunan jet motorlarını görüyorsanız ve o jet motorları zeminde yoksa o küvet, sistem birli bir modeldir. Eğer ki jet motorlarını yanların dışında zemin ve karşıda istiyorsanız kesinlikle sistem ikiyi tercih etmelisiniz. Aksi taktirde memnuniyetiniz düşecektir.

  • Jet motorları sadece yanlarda bulunur
  • Jet motorlarının kuvveti klasik jet kuvveti ile aynıdır
  • Zeminde jet motoru bulunmaz
  • Jet motorlarının sayısı jakuzi modelinin enine ve boyutuna göre değişebilmektedir

Yukarıda saydığımız özellikler, sistem bir için en genel özelliklerdir. Jakuzinin stiline göre jet motorun sayısı artmaktadır. Boyut veya en dışında bu da jet motorunun sayısını değiştiren faktörlerden bir tanesi olmaktadır.

Sistem İki

Jakuzilerin iki farklı sistemde bulunduğundan bahsetmiştik. İşte bu sistemlerden sonuncusu sistem ikidir. Jakuzilerin en çok tercih edilen sistemi, kesinlikle sistem ikidir. Jet motorları, bu tür jakuzilerde hem yanlarda hem de zeminde bulunabilmektedir. Bu durum, jakuzide vakit geçiren bireyin keyfini etkileyebilecek önemli unsurlardan bir tanesidir.

Jet motorlarının sayısı, jakuzi fiyatları ile eş orantıdadır. Sistem ikide bulunan jet motorlarının sayısı zeminde ve beraberine yanlarda olmasından mütevellit, fiyatlara yansımaktadır. Yukarıda değindiğimiz jet motorlarının keyfine sistem ikide harika bir şekilde karşılık verebilirsiniz. Eğer ki keyfinizden ödün vermek istemiyorsanız ve jakuzide geçireceğiniz vakti daha da kaliteli hale geçirmek istiyorsanız kesinlikle sistem ikili modellerde tercih etmelisiniz.

  • Jet motorları, sistem birin aksine yanların harici zeminde de bulunabilmektedir
  • Jet motorları, yanlarda veya zeminde bulunmasından dolayı sayısı daha da fazladır
  • En konforlu jakuzi, sistem ikili modellerdir.
  • İstenildiği anda jet motorunun işlevi; yanlara veya zemine aktarılabilmektedir

Yukarıda maddelerde bahsettiğimiz husus, tam tersi bir şekilde de çalışmaktadır. Jet motorunun işlevi, iki farklı yerden çok hepsinin bir anda çalıştığı yere de evrilebilmektedir. İstenildiği anda jet motorunun faaliyeti değişir. Tek tuşla bunu yapabilmeniz mümkündür. Bazı firmalar, dijital gösterge ile jet motorunun faaliyetinde değişkenliğe yol açabilmektedir. Tabii ki genel olarak firmalar, analog göstergeyi tercih etmektedir.

Üçüncü Bir Sitem Bulunmakta Mıdır?

Jakuzi fiyatları değişkenliğe yol açabilse bile üçüncü bir sistem jakuzilerde bulunmaz. Sistem bir veya sistem iki, jakuzilerin sistemleridir. Üçüncü bir sistem, maalesef küvetlerde bulunmaz. İlerleyen zamanlarda böyle bir sistem çıkar mı? Yoksa farklı bir sistemin alternatifi mi olur? Gibi soruları sorsak da bu soruların cevaplarını ne yazık ki şimdilik veremeyiz.

Sistemlerin Ortak Özellikleri

Jakuzilerin sistemleri, mutlaka ama mutlaka aynı güce sahiptir. Hiçbir şekilde güç düşüklüğü aksedilmez. Motorların sahip olduğu enerji, potansiyel enerjiye dönüşerek aynı şekilde aktarılmaktadır. Fakat şöyle bir durum vardır. Biliyorsunuz ki jakuzilerin boyutları, mevcut stillerine göre değişkenlik gösterir.

Yukarıda değindiğimiz üzere jakuzi modelleri, stilleri değişirse ve tabii ki boyutları değişirse jet motorlarını da sayısı değişir. Bundan daha önce bahsetmiştik. Böyle bir durumda motor, küçük ve sıradan modeller içinse yeterli kadar enerji üretemez. Böyle bir durumda jet motorlarının sayısı ya azaltılmalı ya da motorun gücü arttırılmalıdır.

Fakat her ne şekilde olursa olsun mevcut güç, her modelde aynıdır. Modellerdeki gücün değiştiği durumlarda ortaya çıkmaktadır. Böyle durumlarda jet motorunun gücü değişebilmektedir. Ekstra ücretler dahilinde bu aparatı da çeşitli firmalar ile anlaşarak ekletebilirsiniz. Bu durum jakuzi fiyatları için etkili olacaktır.