jakuzi firmaları

Jakuzi Hakkında Doğru Bildiğimiz 5 Yanlış Şey

Jakuzi, hepimizin bildiği ve hakkında ufak da olsa bilgi sahibi olduğu banyo ürünleridir. Aslında artık banyo ürünü demek yanlış olur? Bu konuya da yazımızda değineceğiz fakat önce başlığımızı açıklayalım. Hepimizin bilgi sahibi olduğu bu ürünler, doğru olarak bildiğimiz fakat yanlış olan bilgi kirliliğini de beraberinde getirmektedir.

Kulaktan kulağa dolaşan bu bilgiler, jakuzilerin itibarını zedelerken satın alınması için verilen emeğin çöpe gitmesine yol açmaktadır. Bahsettiğimiz bu başlığımızda sizleri yanlış bilgilerden kurtaracağız. Fakat bunu yaparken sanki sohbet edermişçesine yapacağız. O yüzden çayınızı veya kahvenizi hazırlayın. Ve jakuzi modelleri hakkında bildiğimiz yanlış şeylere bir göz atın.

Fiyat ve Lükslük

Maalesef jakuziler söz konusu iken fiyatlardan yana sohbet açtığımızda aldığımız cevaplar işler acısıdır. Çünkü jakuzileri herkes, bir lük ürün olarak görmektedir. Halbuki durum bu değil, bundan çok başkadır. Peki nasıl mı? Açıklayalım. Jakuziler sıradan ürünlerdir. İnsanların konforunu yükseltmeye yarayan, keyif veren, her dakikası farklı olan fakat ucuz olan ürünlerdir.

Sanıldığı aksine sadece saraylarda bulunmaz. Halkımızda böyle anlaşılan yanlış bir düşünce vardır. Sıradan küvetler gibidirler. Tek fark, içlerindeki jet motorları ve beraberinde gelen hidro masaj konforudur. Normal firmaları jakuzi firmaları yapan da işe bu eklentilerdir. Yoksa normal küvetler ile aralarında hiçbir fark yoktur. Zaten dışarıdan baktığınızda normal küvet ile arasındaki farkı çıplak bir göze anlayamazsınız.

Asla Tek İşlevli Değil

Çok bilinen yanlışlardan bir tanesi de jakuzilerin tek bir amaca hizmet ettiği yönündedir. Pek çok insan jakuzinin işlevini bilir. Fakat sadece o işlevinden haberdarlardır. Ekstra bir hizmetini bilmezler ve bu da jakuziyi çok sadeleştiren, monotonlaştıran bir ürün haline getirir. Aslında durum bu değildir. Özellikle banyolarda bulunan jakuziler, küvetlerinin vermiş olduğu avantaj sayesinde duş işlemini de yerine getirebilmektedir.

 Bu duş işlemini jakuzi fiyatları konusunda da değişikliğe yol açan ankastre ürünler sayesinde yapar. Ankastre ürünler, sıcak veya soğuk su sağladığı için jakuzinin küveti, adeta sıradan bir banyo küvetine dönüşür. Üstelik bu dönüşüm jakuzinin orijinal işlevini sınırlamaz. Birey istediği taktirde kafasından aşağı sıcak su döker, istediği taktirde jet motorlarını açık tutar. Hiçbir sıkıntı gözlemlenmez.

Sadece Banyoya Has Bir Ürün Değildir

Sokağa çıksak ve her bir insana sorsak en az dörtte üçü jakuziyi birer banyo ürünü olarak görür. Evet, kabul ediyoruz. Jakuzinin vermiş olduğu avantaj ve işlev, onu diğer küvetler ile benzer bir statüye yükseltir. Fakat jakuziler, asla ama asla bir sıradan küvet olarak görülmemelidir. Sıradan küvetlerin sağlamış olduğu işlevi harika bir şekilde sağlar. Fakat asıl görevi jet motoruyla yapmış olduğu hidro masajdır.

Jakuzi modelleri bu bakımdan evin her yerinde hatta ve hatta dışarıda bile bulunabilmektedir. Tek yapmanız gereken jakuzinin çalışabilmesi için yeterli miktar suyu temin etmek ve yine çalışabilmesi için prize yakın bir yerde küveti taşımanızdır. Aksi taktirde jakuziniz çalışmaz. Banyoda tercih edilme sebebi ise genelde su ile olan yakınlığıdır. Tabii ki banyoda yer kaplamaması da buna ayrıca bir etkendir.

Standart Renk Dışında Renkleri Mevcuttur

Akrilik olan jakuzi malzemesi, genelde beyaz renkte karşımıza çıkar. Beyaz renk, banyo ürünlerinde çokça tercih edilmektedir. Fakat o banyo ürünlerinde olduğu gibi jakuzilerin renkleri de değişebilmektedir. Kırmızı, siyah, mavi ve daha nice renkleri jakuzilerde görebilirsiniz. Tek yapmanız gereken firmaya ulaşmak olacaktır.

Çok Ses Çıkarmaz

Evinize bir jakuziyi satın almak istediğinizde etrafınızda birçok yorum gelecektir. Onu alırsan kafan rahat etmez, çok ses çıkarır, çok yer kaplar ve daha birçok olumsuz yorum tarafınıza gelecektir. Bu olumsuz yorumlardan bir tanesi de örnekte verdiğimiz gibi sestir. Jakuziler son derece sessiz ürünlerdir. Jakuzi firmaları bunu garanti etmektedir. Peki neden insanlar jakuzide çok ses çıkacağını söylüyor?

Çünkü jakuzide bulunan motoru, standart motorlar ile örtüştürmeye çalışıyorlar. Jakuzilerin motorları, normal motorlar değildir. Su pompası, hidro masaj pompası ve su motoru gibi isimler ile anılmaktadırlar. Bu tanımlamalar insanlara masumane gelmediği gibi çok ses çıkardığı görüşünü de yaygınlaştırmıştır. Lakin durum, çok ses çıkarmasından öte çok az ses çıkarmasıdır. Hatta tüm modellerde ve şekillerde bu durum değişmez. Jakuzi fiyatları ne olursa olsun ses konusu standarttır.