jakuzi fiyatları

Jakuzi (Ahşap)

 

Jakuzi aparatlarını hepimiz biliyoruz. Bilmeyenler için bu aparatları bir izah edelim. Jakuzilerin etrafına veya içine yerleştirilmiş her ürüne ‘’aparat veya eklenti’’ denilmektedir. Bu aparatlar veya eklentiler, jakuzilerin çalışma üslubuna her hangi bir etki etmezler. Bunların yegane amacı, estetiksel görüntüyü arttırmak ve bireyin göz zevkini arttırmaktadır. Bu demek değildir ki her aparat sadece estetiksel bir eklentidir.

Elbette estetiksel olmayan, sadece jakuzinin işlevini arttıran aparatlar da bulunmaktadır. Bunlar ankastre ürünler veya basamaklar olarak karşımıza çıkar. Jakuzi firmaları içinde bu aparatların hepsinin bulunduğu küvetler de vardır. Fakat bugün bahsedeceğimiz husus sadece ahşap kaplamadır. Ahşap kaplama jakuziler hakkında mütemadiyen konuşacağız. Gelin çok beklemeden yazımıza geçelim.

Hangi Jakuzi Modellerinde Ahşap Kullanılır?


Jakuzilerde ahşap söz konusu iken en çok tartışılan konu, kesinlikle hangi modellerde bu aparatın kullanıldığıdır. Elbette tüm jakuzilerde bu detay konulmaz. Ve aynı şekilde her jakuzide de estetik bir görüntü sağlamaz. Ahşap jakuzi modelleri içinde en dikkat çekici model, yuvarlak jakuzilerdir. Yuvarlak modellerin etrafına yapacağınız bir ahşap kaplama hem daha basit hem de daya şık duracaktır. Şöyle bir baktığımızda da yuvarlak jakuzilerde kullanılan ahşap detayının sayısının çok fazla olduğunu görebiliriz. Bu kanıya firmalardan veya müşterilerden ulaşabiliriz. Firmalara başvuran ve yuvarlak jakuzilerden birini alan her müşteri, beraberinde ahşap kaplama aparatını da satın almaktadır.

Ahşap kaplama, dikdörtgen modellerde de kendini gösterir. Yuvarlak modellere nazaran daha az tercih edilse de bu tip jakuzi modelleri için de ahşap kaplama söz konusudur. Sadece uğraşı veya montajı yuvarlak modellere göre daha zordur. Yine de evlerine illa bir ahşap dikdörtgen model isteyen müşteriler, çekinmeden ahşap kaplamalı dikdörtgen modelleri satın alabilirler.

Oval ve asimetrik jakuziler için ahşap kaplama söz konusu değildir. Bu tip jakuzilerin tasarımları, ahşap kaplamaya uygun olmamaktadır. Bu sebeptendir ki bu tip modellerin aparat sayısı oldukça azdır. Ve yine bu sebeptendir ki jakuzi fiyatları bu oval ve asimetrik modellerde daha uygundur. Daha önceki yazılarımızda bahsettiğimiz üzere bu tip jakuziler, ekonomik sınıftan gruba dahil olmuştur.

Ahşap Kaplamanın Montajı

 

Ahşap kaplama, jakuziler için uygun görüldüğü taktirde sipariş esnasına küvete montajlanacaktır. Tabii ki bu dediğimiz husus, jakuzinin elinize ulaşmadan önceki halidir. Yani elinize ulaşmayan bir model öncesi ahşap kaplama firma sahibinin fabrikasında gerçekleşecektir. Şayet jakuzinizin siparişini ettiniz ve küvetiniz evinize kadar geldiyse, bunun üstüne de ahşap kaplama istiyorsanız ne yapmanız gerekir?

Böyle bir durumda isteğinizi, küveti getirmekte olan personele beyan edebilirsiniz. Eğer personel gittikten çok sonra, jakuziyi uzun bir süre kullandıktan sonra böyle bir karar verirseniz, ilgili jakuzi firmaları ile irtibata geçmelisiniz. Firma sahipleri, mevcut jakuzinizin ölçülerini veya fotoğraflarını isteyecektir. Buna göre eldeki ürüne göre bir sipariş geçecekler veya olmayan ürünün imalatına başlayacaklardır.

Sonrasında ise size tedarik için tarih verilecek ve ürününüzü beklemeye alacaksınız. Ürün evinize geldiğinde uzman personeller de gelecek ve ahşap kaplama montajına başlayacaklardır. Montaj işlemi çok kısa bir sürede, yaklaşık bir saatte tamamlanacaktır. Ahşap kaplamayı küvet kullanıldıktan sonra yapan firma sayısı oldukça azdır. Çoğu firma ürün daha imalat aşamasında iken ahşap kaplama uygulamasını yapmaktadır. Bazı firmalar ürün çıktıktan sonra da ahşap kaplama montajını yaparlar. Bu tamamen firmaya kalmış bir durumdur.

Ahşap Kaplama Sonrası


Jakuzi ahşap kaplama sonrası uzmanlar, ne yapmanız gerektiği konusunda ve yapmamanız gerektiği konusunda sizleri bilgilendirecektir. Yapmanız gerekenden başlayalım. Ahşap kaplama uygulaması sonrası jakuzinizi kullanabilirsiniz. Fakat önerilen, jakuzinizi ilk birkaç saat hatta gün kullanmamanızdır. Kullanırsanız hiçbir sıkıntı olmaz.

Fakat eğer firma yapışkan, tutturucu benzeri bir malzeme ile ahşap kaplama işlemini halletmişse kuruması için zaman vermeniz gerekmektedir. Şayet firmanız, akıllı vidalar yardımı ile bir montaj işlemi yaptıysa bunun için hiçbir şekilde beklemenize gerek yoktur. Dediğimiz gibi montaj sonrası firma sahibi sizi bilgilendirecektir.

Uzmanlar sizlere ahşap kaplamanın temizliği hakkında da bilgi sahibi edeceklerdir. Jakuzi fiyatları fark etmeksizin her jakuzinin temizliği benzerdir. Aynı şekilde kaplamanın türü veya şekli ayırt etmeden hepsinin temizliği de benzer bir seyirde olmaktadır. Temizleme işlemi az bir temizlik malzemesi ve sıcak su ile gerçekleşir. Leke tutmaz özelliği sayesinde hiçbir şekilde kir belli olmaz.