Renkli Jakuzi Modelleri


jakuzi modelleri, diğer banyo ürünlerine istinaden daha kişileştirilebilir bir tasarıma sahiptir. Bu kişileştirme olayında renkler büyük bir yer edinir. Genelde jakuzileri sade veya sıkıcı tasarımları ile ifade ederiz. Beyaz bir küvet, beyaz bir alt tabaka, beyaz adımlıklar ve gümüş renklerinde ankastre ürünler. Jakuzi dediğimizde aklımızda canlanan muhtemel tasarım bu şekilde olmaktadır.

Bu tasarımın kalıplaşmış fikrini yıkacak olan şey ise renkli jakuziler olmaktadır. Renkli modeller, jakuzinizi hiç olmadığı kadar yükselterek bambaşka bir banyo ürünü haline getirir. Üstelik bu renk çeşitlerinde bir sınırlama yok denecek kadar azdır. Jakuzilerin küvetlerinde en çok tercih edilen renkler ise mavi, siyah ve kırmızı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu üçü içinde de en popüler renk, siyah olmaktadır.

Mavi Jakuziler
bahsetmemiz gereken ilk renkli jakuzi modeli, mavi renkli olmaktadır. Mavi jakuziler, beyaz ve sade jakuzilerin ardında en çok tercih edilendir. Daha çok açık mavi veya buz mavisi dediğimiz tonlarda küvetlerde karşımıza çıkar. Lacivert veya koyu mavi gibi tonlar, jakuzilerin küvetlerinde kullanılmaz. Onun yerine dediğimiz gibi daha açık renk skalası olan mavi tonlar jakuzilerde mütemadiyen tercih edilir.

Yetişkin jakuziler için tercih edilebileceği gibi çocuk jakuzileri için de bu ton kabul edilebilir. Hatta bu renkli jakuziler, çocuklar için daha uyun gözükür. Jakuzi firmaları, küvetinizi kimin kullanacağını ve hangi yaş aralığı için kullanılacağını soracaktır. Eğer çocuklar için alınacağını belli ederseniz mavi renkli jakuzileri sizlere önereceklerdir.

 Öyle ki mavi renk, özellikle erkek çocukları için ayrı bir albeni çağrışımı yapmaktadır. Eğer çocuğunuz suya girmekten korkuyorsa ve bunun için ayrı bir şey yapmak istiyorsanız mavi renkli jakuzileri tercih edebilirsiniz. Mavi renk, çocuğa bir güven verirken jakuzi modelleri içindeki zevkini kat ve kat arttıracaktır.

Kırmızı Jakuziler
Jakuzilerin renkleri konusunda en çok bilinen veya tercih edilen renklerden bir tanesi de kırmızı renklerdir. Kırmızı, hali hazırda ayrı bir albeni sunmaktadır. Ayrıca kırmızı, aşk ve tutkunun rengi olarak karşımıza çıkmaktadır. Antalya, Muğla, Balıkesir veya diğer tatil beldelerinde bulunan villalarda bu kırmızı jakuzilere rastlayabilirsiniz. Hatta bu renk jakuzileri banyoda değil yatak odalarında görmeniz mümkündür.  

Kırmızı jakuzi çeşitleri oldukça farklı olarak sunulur. Genelde dikdörtgen bir model olarak kendini gösterse de oval veya yuvarlak kırmızı küvetleri görmemiz mümkündür. Yukarıda bahsettiğimiz üzere kırmızı renk jakuzileri banyo dışında yani yatak odalarında görebiliriz. Genelde bu durum ‘’balayı villası’’ olarak filtrelenen villalarda bulunmaktadır. Tabii ki ekonomik veya havuzlu villalarda da banyo dışında bir konumda yer edinebilir.

Peki bu şekilde bir jakuziyi nasıl elde edebiliriz? Gayet basit, jakuzi firmaları size renk seçeneklerinde bahsedecektir. Renk seçenekleri arasında kırmızı tonlarda bir jakuzinin varlığı dikkatleri çekecektir. Firma sahipleri ve çalışanları isteğinize göre bir modeli seçmenize yardımcı olacağı gibi istediğiniz renkte bir jakuzi sahibi olabilmenize de olanak sağlayacaktır. Pekala kırmızının birçok tonu bulunmaktadır. Bu tonlar içinde en güzelini seçmek sizin hakkınızdır.

Siyah Jakuziler

En şehvetli renklerden biri olan siyah, harika jakuziler ile birleşmiş durumda. Siyah pek çok ev eşyasına yakışmaktadır. Önceden beyaz eşyalar renksiz bir şekilde satılırken siyah albenisi bu alana dahil oldu. Buz dolabından fırına tüm beyaz eşyalarda siyah renk bir seçenek olarak raflarda yerini aldı. Pek tabii jakuzi modelleri de bu satıştan kendine düşen payı aldı.

Banyo ürünleri içinde ilk olarak duşakabin veya lavabolarda karşımıza çıkan siyah renk cereyanı, jakuzilerin her modeline de sıçradı. İlk olarak dikdörtgen jakuzilerde bir opsiyon biçiminde karşımıza çıkan modeller, daha sonra yuvarlak ve oval jakuziler biçiminde de yer aldı. Tüm modellerinde oldukça güzel bir atmosfer yaratan siyah renk, parlak veya mat olmak üzere iki biçimde satışta olmaktadır.

Elbette jakuzi fiyatları siyah renk opsiyonu sayesinde bir tırmanışa geçti. Fakat bu tırmanış sadece siyah renk için geçerli değildi. Aynı zamanda kırmızı veya mavi renklerde opsiyon olarak yerini aldı. Müşteriler bu renklerden en az birini tercih ettiklerinde jakuzinin fiyatına direkt etkisi oldu. Bu fiyat aralıklarında oynamalara neden olabilecek bir etken olarak siyah renk ve diğer renkler ‘’ekstra seçenekler’’ kategorisine girdi.