Portatif Jakuzi


Normal jakuzi modelleri, belli bir yere monte edilen ve düzenli bir şekilde kullanılan banyo ürünleridir. Bağlandıkları veya kuruldukları yerden tekrar çıkması oldukça zordur. Bu işlemi yapabilmek çoğu zaman tek başına değil, usta eller dahilinde olmaktadır. Aksi taktirde tekrar kurulumu imkansız bir hale gelebilir.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere normal jakuzilerin söküm ve kurulum işlemi zordur. Bir kere kurulduktan sonra tekrar çıkarmak neredeyse imkansızdır. Burada devreye portatif jakuziler girer. İsmi itibari ile bu jakuziler, taşınılabilir modellerdir. Mobil jakuzi adı ile de anılırlar.  Elbette mobilin kelime anlamı ‘’taşınılabilirdir’’. Çok fazla rastladığımızı söyleyemeyiz bu jakuzilere. Fakat jakuzilerin modelleri arasında kendine bir yer bulmuştur.

Portatif Jakuzi Avantajları


En büyük avantajı tabii ki taşınabilir olmasıdır. Özellikle tatil konutlarına giderken bu modelde jakuzileri tercih edebilirsiniz. Eviniz büyük veya manzaralı ise tek bir yerde küvet keyfi yapmak istemeyebilirsiniz. Portatif jakuziler sayesinde istediğiniz konuma küvetlerinizi koyarak harika dakikalar geçirebilirsiniz.

Bir diğer avantajı yer kaplamamasıdır. Düşünsenize banyodasınız ve küvetiniz alanı daraltıyor. Ne yapacaksınız? Tabii ki jakuzi küvetinizi taşıyacaksınız. Başka bir konuma küvetinizi taşıyarak banyonuzun veya evinizdeki herhangi bir bölgenin alanını açabilirsiniz. Üstelik bunu hali hazırda bulunan normal jakuziler gibi değil, basit bir şekilde halledebilirsiniz. Portatif modeller, yer yaratma konusunda en iyi banyo ürünleridir.

Portatif jakuzilerin Dezavantajları


Tüm jakuzilerin kendilerine göre bir avantajı veya dezavantajı bulunmaktadır. Portatif modellerin avantajlarından sizleri bilgilendirdik. Bu alt başlığımızda bu jakuzilerin dezavantajlarını sizlere açıklayacağız. Bunu yaparken tek bir model etrafında durmayacağız. Portatif jakuzi modelleri, tek bir modelden oluşmaz. Birkaç model bulunmaktadır. Her modelin kendine göre bir materyali vardır. Bu yüzden teker teker materyalin dezavantajından değil de direkt olarak portatif modelleri esas alarak bir maddeleme yapacağız. Lafı da fazla uzatmadan gelin geçelim.

  • Dayanıklılık: Kuşkusuz en büyük dezavantajı dayanıksız olmasıdır. Portatif jakuzilerde genel olarak plastik, tahta veya şişme ürün kullanılır. Kısa vadede iş gören bu materyaller, uzun vadede pek dayanıklı sayılmaz. Uzun süre kullanımda bozulmalar veya deformeler kaçınılmaz olacaktır.
  • Sınırlı kişi sayısı: Portatif jakuzi modellerinin birçoğu azami kişi sayısını karşılamaktadır. Bu azami kişi sayısı ise ‘’2’’ olarak karşımıza çıkar. 2’den fazla kapasiteli bir portatif jakuziye rastlamak oldukça zordur.
  • Fiyat: Jakuzilerin fiyatları kimilerine göre bir hayli fazla olsa da sıkı durun, çükü portatif modellerin fiyatlarını bilmiyorsunuz. Normal bir jakuziyle aynı işleve sahip olan bu portatif modellerin fiyatının daha düşük olmasını bekleyebilirsiniz. Elbette bu düşüncede haklısınız. Çünkü kullanılan malzeme kalitesi aynı seyirde değildir. Fakat portatif jakuzi fiyatları, normal jakuziler ile neredeyse aynıdır.

Jakuzi firmalarında Portatif Jakuzi
Dünyada veya Avrupa’da işler farklı ilerlese de Türkiye’deki jakuzilerin satıldığı noktalar benzer bir seyir ilerlemektedir. Firmalarda akrilik ürünlerden meydana gelen ve montajlanan bildiğimiz klasik jakuziler satılmaktadır. Bu jakuziler, bir depoda veya benzeri bir ambarda saklanarak siparişe hazır hale getirilir. Daha sonra nakliye aracına bindirilerek kurulumun yapılacağı konuma gönderilir.

Portatif jakuziler için bu durum tam olarak böyle değildir. Portatif modelleri, bir kurumsal satış yapan yerde bulamazsınız. Daha net konuşalım. Türkiye’deki jakuzi firmaları, portatif jakuzileri satmaya kalkışmaz. Çünkü arz ve talep işin içindedir. En çok beğenilen ve sevilen modellerin firma içinde bir yere sahip olması kaçınılmazdır. Fakat çok tercih edilmeyen, portatif jakuziler gibi bir türün firma içinde bir yere sahip olması, Türkiye şartları altında imkansıza yakındır.

Türkiye’de portatif jakuzinin bir sahibi olmak istiyorsanız internetten sipariş vermeniz daha sağlıklı olacaktır. İnternette birçok çeşitte veya türde portatif jakuzi modelini görebilirsiniz. Çıplak gözle bu modellere bakmak isterseniz ise çok detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Uyarımızı yapalım, araştırmalar sonucu istediğinizi alamama gibi bir durum da ortaya çıkabilir.

Tercihim Ne Olmalı?


Türkiye’de portatif jakuziler pek yaygın değildir. Bunun nedeni portatif modeller için uygun şart veya koşulların uygun olmamasıdır. Bu jakuziler, büyük bahçeli ve teraslı evler için uygundur. İyi bir manzara eşliğinde keyifli dakikalar geçirmek için kullanılır. Fakat Türkiye şartlarında böyle bir eve sahip olmak son derece zordur. Böyle bir eve sahipseniz çekinmeden portatif jakuzi modellerini satın alabilirsiniz.