Jakuzinin Bizlere Ne Faydası Vardır?
Jakuzinin faydası hem psikolojik yönden hem de fiziki yöndendir. Jakuzi artık modern evlerin bir parçası. Ev sahipleri evlerine taşındıklarında veya satın aldıklarında ilk önce banyoyu kontrol ediyor. Banyoda jakuzi göremediklerinde ise bizlere veya bizim gibi jakuzi firmalarına başvuruyorlar. Bu da demek oluyor ki jakuzi, normalleşmiş ve benimsenmiş banyo ürünü haline geldi. Nasıl bir klozet veya duşakabin banyoda sırıtmıyorsa jakuzi modelleri de aynı şekilde banyonun olmazsa olmazları haline geldi.

Genelde insanlar jakuzi tercihini, jakuzinin sunmuş olduğu konfordan veya rahatlıktan dolayı kullanıyorlar. Bazı kesimler ise tasarımsal olarak banyolarında hoş durabileceğini düşündükleri için konumlandırıyor. Fakat jakuzi, sadece estetik olarak veya konfor olarak tercih edilmez. Jakuzi, insanları ruhen rahatlatırken fiziki olarak pozitif durumları gözler önüne seriyor. Peki bu jakuzinin bu etkileri nelerdir? Gelin buna bir bakalım!

Psikolojik Açıdan Jakuzi
Jakuzinin faydası, psikolojik olarak ilk anda karşımıza çıkar. Yoğun bir iş günündesiniz. Yol stresi ve çocukların stresi de buna eklendi. Evinize bir an önce gelmek istiyorsunuz. Kapıdan adımınızı attınız ve koltuğa uzandınız. Birkaç saat dinlendiniz belki uyuya kaldınız. Ertesi gün kalktığınızda eski sinirinizin veya stresinizin gitmediğini pek tabii ilk elden öğreneceksiniz. Peki ne yapmalısınız?

Doktora başvurabilirsiniz. Doktor sizlere stres veya sinir bozukluğu için ilaç verecektir. Dışarı çıkabilirsiniz. Dışarıda bir mekana gidip bir şeyler yiyip veya içip bir tomar para dökeceksiniz. İki durumda da sinir veya stres sorun olmaktan çıkacaktır. Fakat yeni sorunlar ortaya çıkacaktır. İlaçlar sizi bir süre sonra bunaltacak, dışarı faaliyetleri ise cüzdanınızı delecektir. Bu yüzden daha ekonomik bir rahatlama seçeneği bulmak zorundasınız.

 İşte bu noktada karşınıza jakuzi modelleri çıkacak. Jakuzi modellerinden birini tercih edip banyonuza konumlandırabilirsiniz. İşten geldiğinizde üstünüzü çıkarıp sıcak suyunuzu ayarlayıp harika dakikalar geçirebilirsiniz. Suyun naif dokunuşu ve hissiyatı kalbinizde ufak çarpıntılar yapacaktır. Jakuzi içinden çıktığınızda ise yenilenmiş ve bir anlamda yeniden dirilmiş gibi olacaksınızdır. Böylelikle uymak veya TV seyretmek yerine çocuklarınız ile vakit geçirebilirsiniz.

 Pek çok aktiviteye enerjiniz jakuzi keyfi sayesinde yeniden dolacaktır. Sadece enerjinizi yenilemekle de kalmayacaktır. Gün içinde yaşadığınız sinir bozucu olayları unutturarak sizi, stresten uzak bir hayata merhaba demek için çocuklarınızın yanına yollayacaktır. Jakuzinin faydası psikolojik açıdan bu artılar ile hayatınızda yer edinecektir.

Fiziki Açıdan Jakuzi
Jakuzinin insana kattığı birçok faydası bulunmaktadır. Bunların içinde insan vücuduna sağladığı faydalar da vardır. Küvetin içine girdiğinizde, sıcak suyunuzu ayarladığınızda ve gözlerinizi kapadığınızda jakuzinin faydaları vücudunuza yavaş yavaş işleyecektir. İlk olarak jakuzinin sağladığı sıcak su, ayağınızdan başınıza kadar tüm ölü derilerinizi çıkaracaktır. Vücudunuzda bulunan ölü deriler, sıcak suda çözülecek ve bir ‘’revovery’’ sekansına tabii olacaktır.

Jakuziler, en çok el veya ayak tırnaklarınıza etki edecektir. Tırnaklar sıcak suda çokça yumuşar. Aynı şekilde tırnak kenarlarında bulunan etler yumuşayacaktır. Pedikürde bu olay sıcak buhar yardımı ile gerçekleşir. Fakat jakuzi modelleri bir buhar olmadan, sadece sıcak suyla bu eylemi gerçekleştirebilir. Bu sayede tırnak kenarları veya etrafı temizlenir. Kirler veya ölü deriler yok olur. Sağlıklı bir tırnak alt yapısı meydana gelir. Aynı şekilde enfeksiyon, bakteri veya mantarlar da jakuzinin sağlamış olduğu avantaj ile yok olur. Bu yüzden el veya ayak bakımı için uzmanlar, sıcak suda uzun bir süre beklemeyi önerirler.

Jakuzi insan vücudunun sadece görünen yerlerine bir faydada bulunmaz. Kas, kemik veya eklem dokusunda da çokça faydası vardır. Jakuzi modelleri içindeki jet motorları vakumlamaları sayesinde suyu vücuda mükemmel bir şekilde çarptırır. Düzenli aralıklarla ve şiddetli olmayan şekilde gerçekleşen bu eylem, vücuda adeta bir masaj gibi gelir. Bu sayede kas, eklem veya kemik gevşer. Kas dokuları yenilenir. Özellikle ağırlık sporları ile uğraşanlar dediğimiz hususu daha iyi anlayacaktır.

Eklemleriniz gevşer. Kollarınızı veya bacaklarınız daha iyi oynatırsınız. Kemiklerinizin içine sıcak girdiğini hissederseniz. Romatizma veya benzeri hastalığa sahip olanlara jakuzinin faydası onlarca kat fazla olacaktır. Uzmanlar fizik tedavisi gören hastalarına jakuzide birkaç dakika vakit geçirmelerini önerirler. Felç gibi hastalıklarla mücadele edenlere jakuzinin faydası yadsınamayacak ölçüdedir.