190x150 jakuzi

Jakuzilerin Sessiz Çalışması

Jakuzi modelleri, bilindiği gibi en çok tercih edilen banyo ürünlerinin başında gelmektedir. Artık bir lüks olmaktan çıkmış ve sıradan ürünler haline gelmiştir. Tabii ki bunun nedenlerini listelerce sıralamak mümkündür. Fakat bugünkü konumuz bu değildir. Bugünkü konumuz, jakuzilerin ne kadar sessiz çalıştığıdır. Hadi gelin hep beraber bu konu hakkında uzun uzun konuşalım.

Sessiz Bir Keyif; Jakuzi


Modern dünyanın koşuşturmasında bizleri en çok rahatsız eden olguların başında sesler gelmektedir. Trafik, dijitalleşme, iletişim zorluğu ve daha birçok neden gürültü veya ses kirliliğine neden olmuştur. Kafamızı yastığımıza koyduğumuz anda bile bu sesler beynimizden çıkmaz. Uykuda bile yeniden ve yeniden sesler kafamızda yer edinir. Bu kar ses kirliliğin olduğu bir ortamda ise jakuzi modelleri bir kurtarıcı rolündedir.

Jakuziler, bu yoğun hayatın içinden bir an bile olsun çıkmanıza olanak sağlar. Birkaç saat kendinize vakit ayırabilmenizi ve harika bir hidro masaj deneyimine kavuşmanızda baş rol oynar. Elbette bunu sessiz ve sedasız bir şekilde halleder. Jakuzilerin bu kadar tercih edilmesindeki en büyük neden, sessiz bir çalışma düzeni ile keyif verebilmesidir. Neredeyse ‘’0’’ ses diyebileceğimiz bir ortamda ufak bir jet motoru sesi gelmektedir. Kulağımıza gelen diğer sesler ise suyun sesidir.

Bu sessiz jakuzi içinde rahatlamamak veya stresten uzak kalmamak gibi bir olgu mümkün değildir. Suyun hali hazırda bir dinlendirici özelliği olduğunu biliyoruz. Daha önceki yazılarımızda suyun dinlendirici etkisinden ve bu etki ile hastaların şifa bulduğundan bahsetmiştik. Benzer şekilde jakuzilerde suyun sesini kullanır. Fakat bu suyun sesinin yanında hiçbir yan ses kirliliği bulunmaz. Sadece ama sadece suyun vermiş olduğu konfor vardır.

Jakuziler Nasıl Bu Kadar Sessiz?
Bir düşünelim; düzinelerce jet motoruna enerji geliyor. Jet motorları çalışıp bir güç alıyor. Bu kadar fazla güç üreten bir makineden az bir ses çıkmasını bekler misini? Jakuzi, bunu gerçeğe kavuşturacak bir hidro masaj su pompası mekanizması sunuyor. Bu mekanizma, var olan elektrik enerjisini alarak kablolar yardımı ile jetlere aktarıyor. Jetler enerjiyi dönüştürerek suda bir emiş veya itiş hareketi sağlıyor. Sonucunda ise kulağımıza gelen tını, sadece suyun tanısı oluyor.

Tabii ki buradaki başrol jakuzilerin motorlarında saklı. Fosil yakıt ile bu motoru karşılaştırmamalısınız. Fosil yakıt kullanan motorlar, oldukça fazla kinetik enerji üretirken çok fazla potansiyel enerji de ortaya çıkarmaktadır. Jakuzi firmaları, bu motorları üretirken bir motor üslubu ile değil; bir pompa misali yol izlemiştir. Öyle ki jakuzinin çalışma prensibine bakacak olursak uzun süreli bir pompa çağrışımını yapacaktır. Bir motordan ziyade pompa tabirini kullanmak bu mekanizma için daha doğru olacaktır.

Herhangi bir dişli olmadığı için sürtünme meydana gelmez. Bunun yerine elastik borular vardır. Elastik borular gergin hale geldiğinde su çekilir. Kendini bıraktığında ise su dışa vurulur. Böyle bir dönüşümde yüksek ses çıkmasını bekleyemezsiniz. Kulağınıza ufak da olsa gelecek ses pompanın yüksek hızda enerjiyi dönüştürme çarkıdır. Bu çark çok hızlı döndüğü için tiz bir ses çıkarır. Enerjiyi dönüştürmek adına bu sesi engellemek pompa malzemesindeki yalıtımlar ile mümkündür.

Her Jakuzi Sessiz Mi Çalışır?


Kısa bir cevap verelim; hayır! Mantık olarak bakıldığında her jakuzi aynı standartlara bağlı olarak üretilip çalıştırılmalıdır. Fakat imalatta kalitesiz malzemeye kaçarak daha fazla ciro elde etmek isteyen firmalar, modellerinde sesi ikinci plana atar. Adeta ikinci sınıf bir küvet olarak karşımıza çıkan bu ürünler, o kadar fazla ses üretir ki neredeyse bir mobilet motorundan farksızdır. Bu nedenle güvenilir jakuzi firmaları dahilinde alışverişinizi yapmalı ve kaliteli jakuzileri tercih etmelisiniz. Aksi taktirde gürültü kirliliği ile baş başa kalabilirsiniz.

Elbette sizi de anlıyoruz. Şu devirde güvenilir bir firma bulmak çok zor. Özellikle kaliteli iş çıkaran ve dürüst kazanç sağlayan firma bir elin beş parmağını geçmez. Bu yüzden önerebileceğimiz dürüst veya güvenilir firma, Çınar jakuzi olacaktır. Bu firma sağladığı ürünlerin kalitesi ile bilinirken dürüst pazarlık anlayışı ile Bursa ve çevre illeri tarafından tanınmaktadır. Ürünlerine garanti veren bu firma, jakuzi fiyatları konusundaki tutumu ile de adeta günümüz firmalarına göz dağı vermektedir. Sessiz, konforlu ve kaliteli bir jakuzinin sahibi olmak istiyorsanız Çınar farkını atlamamalısınız.