Jakuzilerde Su Kullanımı

Jakuzi, standart bir küvetin kullandığı kadar suyu kullanır.  Sanılanın aksine ekstra bir su harcama olayı jakuzilerin küvetlerinde yaşanmaz. Peki bu su tasarrufu nasıl sağlanır? Gayet basit. Jakuzilerin jet motorları çalışmadan en yüksekteki jeti 5 cm geçesiye kadar su ile doldurulur. Jakuzilerinizi mutlaka ama mutlaka susuz çalıştırmayınız.

Bu su miktarının altında bir tercih yaparsanız jet motorlarına ve doğal olarak jakuziye bir zararı olacaktır. Aynı şekilde çok üst düzey miktarda olan bir su da jakuzi modelinden alacağınız zevki aşağı çekecektir. Bu yüzden ideal su miktarı korunmalıdır. İdeal su miktarı, jakuzinin normal bir şekilde işlevine devam etmesine olanak sağlarken su veya enerji tasarrufunu korunmasını da sağlamaktadır.

Jakuzi Suyu Nasıl Kullanır?

Aslında mantık basittir. Musluk suyundan jakuzinin küvetine bir bağlantı açılır. Bu bağlantı sayesinde konutun su şebeke sistemi ile jakuzi bağlanır. Su, bireyin istediği kadar doldurulur. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere ideal su miktarı korunmalıdır. Ardından musluk suyu açılarak jakuzinin dolması beklenmelidir.

Suyun ısı derecesi tamamen size kalmıştır. Çok sıcak bir suda veya soğuk suda jakuzi keyfine ortak olabilirsiniz. Fakat bizim tavsiyemiz soğuk su kullanmamanızdır. Peki neden önermiyoruz? Aslında son derece basit. Eğer soğuk bir su ile jakuzinin içine girerseniz alacağınız verim düşecektir. Çükü soğuk su tam olarak hidro masaj olayını sizlere yansıtamaz. Hidro masajın vereceği en büyük etki sıcak sudadır. Eğer kaynar bir suda deneyim yaşamak istemezseniz ılık su da işinizi görecektir.

Sıcak su, kemiklerinizin daha iyi yerine oturmasına ve kaslarınızın daha iyi esnemesine imkan vermektedir. Soğuk su etinizi büzerek esnemek ve ferahlatmaktan çok daha dinamik hissetmenize neden olacaktır. Eğer amacınız bu ise jakuzi modelleri bu amaca yönelik de sizleri en iyi şekilde tatmin edecektir.

Sıcak Suyun ve Jakuzi  
Sıcak su hem duş esnasında hem de jakuzinin küvetinin içinde sizleri rahatlatacak ölçüde bir su olarak geçmektedir. İnsanların birçoğu soğuk bir duş almaktan çok sıcak bir duşu tercih etmektedir. Bunun sebebi sıcak suyun vücuda olan etkisidir. Sıcak bir su eklemlerinizi, kemiklerinizi ve kaslarınızı yumuşatarak tüm yorgunluğunuzu atmanıza olanak sağlar.

İşten geldiğinizde sıcak bir duş alabilirsiniz ya da sıcak bir jakuzi keyfi yapabilirsiniz. İşin tüm yorgunluğu üstünüzden gideceği gibi deşarj olmuş bir vaziyette gündelik hayatınıza geri dönebilirsiniz. Eğer çok geldiyseniz ve rahat bir uyu çekmek istiyorsanız aynı şekilde jakuzinin sunmuş olduğu hidro masaj sayesinde mışıl mışıl uyuyabilirsiniz. Sabah kalktığınızda her zamankinden farklı hissedeceğinizi garanti edebiliriz.

Sıcak suyun jakuzideki faydası bunlardan ibaret değildir. Eğer jakuzinin içinde birkaç saat vakit geçiriyorsanız cildinize de pekala faydası bulunacaktır. Jakuzi firmaları jakuzinin faydalarını sıralarken bu hususu atlamayacaktır. Bu husus ise kir veya aknenin arınmasıdır. Akne veya sivilce, sıcak suda kendini bırakır. Cilt altında duran bir iltihap varsa gün yüzüne çıkar.

 Aynı şekilde oluşması muhtemel sivilce noktaları da jakuzinin sayesinde yok olacaktır. Sivilce ve lekelerden arınan cilt, sıcak su sayesinde bir recoverye yani yenilenmeye tabii olacaktır. Cilt dökülecek ve yeni bir görüntü için kendini tazeleyecektir. İşte bu, jakuzinin insanlara sunduğu avantajlardan görünmeyen bir yüzüdür.  

Soğuk Su ve Jakuzi
Soğuk su hakkında bir önceki başlığımızda önemli noktala değindik. Buz gibi bir suyun içinde kalmayı kimse istemez. Bu buzlu suyun içinde naif bir masajın hayali bile sadece hayalde kalmaktadır. Eğer soğuk suyun içinde iseniz maksimum duracağınız süre 5- 10 dakika arasındadır. Soğuk su ile kaydedilen jakuzi keyfinin sağlamış olduğu avantajlar ise şu şekilde olmaktadır:

  • Vücudunuzu daha dinamik bir hale getirir. Soğuk suyun dinç tutma gibi bir özelliği bulunmaktadır. Soğuk bir duş aldığınızda veya soğuk bir küvetin içine girdiğinizde ilk elden tecrübe edebilirsiniz.
  • Uykunuzu açmak istiyorsanız mutlaka soğuk veya ılık bir jakuziyi tercih etmelisiniz. Uykunuzu getiren yegane şey sıcak bir jakuzidir. Uykunuzu açacak şey ise kesinlikle soğuk bir jakuzi olmaktadır. ,

Bunların dışında soğuk bir jakuzinin faydası bulunmamaktadır. Harika bir deneyim için sıcak bir küvette dakikalarca kalmayı ihmal etmeyin. En güzel jakuzi keyfi, sıcak suda gerçekleşendir.