Jakuzide Yeni Trend, D Tipi Jakuzi

Jakuzi modelleri her geçen gün kendini geliştirmeye veya yenileşmeye çalışıyor. Bunu birçok modeldeki aparatlarla veya eklentiler ile görmüş bulunmaktayız. Fakat geçen yıllar jakuzinin modasını biraz eskitmiş durumda. Oval jakuziler, yuvarlak jakuziler ve dikdörtgen jakuzilerin arasına artık D tipi jakuzi de girmiş vaziyette.

 Yuvarlak jakuzilere bir alternatif olarak geliştirilen D tipi, alternatif olmaktan çıkmaya her geçen gün bir adım daha yaklaşıyor. Şu anda pek bilinmese de bu jakuziler, ilerleyen zamanlarda popüler hale gelecek ve klasik jakuzilerin yerini alacak. Çünkü alım rakamları veya satışları bize bunları gösteriyor.

Nedir D Tipi Jakuzi


Aslında bu modelin şekli isminden gelmektedir. Yuvarlak jakuzilere alternatif olarak üretilen bu model, tam bir yuvarlak değildir. İki köşesi ve bir kenarı vardır. Jakuzinin yarısı yuvarlak jakuzinin özelliğini, diğer yarısı da dikdörtgen jakuzinin özelliğini taşır. Boyutsal veya yükseklik açısından tabii ki yuvarlak modellerden farklıdır. İlk çıktığında pek müşteri çekmese de ilerleyen zamanlarda jakuzi firmaları bu ürünleri dükkanlarına veya web sitelerine yerleştirdiler.

Oldukça şık veya konforlu tasarıma sahip olan bu model, göz atan müşterilerin bir hayli dikkatini çekti. Özelliklerinden veya avantajlarından bahsedince ise cirolar hiç şaşırtıcı olmadı. Normal bir jakuzi ile aynı özellikleri barından bu model, ekstra özellikleri de içinde çok iyi muhafaza edebilir. Yani bir ahşap kaplama veya led döşetmek istiyorsanız, gözünüz kapalı işlemi uygulayabilirsiniz. Sırıtmayacağından şüpheniz olmasın.

D Tipi Jakuzi Özellikleri
D tipi jakuziler, normal jakuziler ile birebir aynı özelliklere sahiptir. Tek fark tasarımsaldır. Oldukça yuvarlak modele benzer. Bu jakuziler iki farklı sistem ile gelir. 1. Sistemde jet motorları sağ veya sol olmak üzere iki yanda bulunur. Diğer sistem 2’de ise jet motorları hem yanda hem de altta görünür. Pek tabii 2.sistemnin jakuzi fiyatları çok daha fazladır. Fakat bu fiyat farkına rağmen en çok tercih edilen sistem 2’dir.

 Bunun sebebi elbette ki iki farklı yerden gelen vakumun veya itimin olmasıdır. Keyifli bir deneyim için iki farklı yerde jet motorlarının bulunması daha konforlu bir deneyim sunar. D tipi jakuzilere ankastre aparatlar mükemmel bir şekilde olur. Demin de bahsettiğimiz üzere tüm küvet özellikleri D tipinin de özellikleridir. O yüzden herhangi bir banyo küvetini almaktansa D tipi jakuzi modelini almanızı bizler tavsiye ederiz.

 D tipi jakuzilerde kafa dayama veya yastığı isteğe göre yerleştirilir. Tabii ki tutma yeri veya oturma yeri de isteğe göre şekillenir. Ledler, ahşap kaplama veya daha birçok jakuzinin özelliğini aynı şekilde D tipinde bulabilirsiniz. Bu modeller oldukça farklı bir tasarıma sahiptir. İki kişinin konumu düz gelmez. İsterseniz b konuyu biraz daha açalım. 

Farklı Bir Konumlandırma

Yuvarlak, dikdörtgen veya oval jakuzilerde bireylerin yan yana ve karşılıklı uzanması mümkündür. Genelde bu durum tek bir şerit halinde ilerler. Yani tüm modeller oldukça simetrik bir yapıya sahiptir. Asimetrik oval jakuzinin bile oturma pozisyonu son derece düzgündür. Fakat D tipi jakuzilerde bu durum tamamen farklıdır.

Dışarıdan bakıldığına asimetrik bir görüntü sunan bu modeller, içeriden bakıldığında da asimetrik bir oturma pozisyonu sunar. Jakuzi firmaları bu modeli getirtmeden önce tereddütte kaldıkları yegane konu buydu. Çünkü bu model, oturma pozisyonunu hafif eğimli bir biçimde küvetine uygular. Yan yana veya karşılıklı uzanan bireyler eğimli bir şekilde pozisyon alırlar. Zaten jet motorları da bu eğimi destekler. Konforunuzdan hiçbir ödün vermezsiniz ama alışılmışın dışına bir deneyim yaşayacağınız son derece açıktır.

Geniş veya Ferah Banyoların Yeni Tercihi
D Tipi Jakuzi modelleri, tasarımı itibari ile geniş veya ferah banyolarda kullanılmaya uygundur. Dar ve havadar banyolarda bu modeli tercih etmenizi bizler önermeyiz. Havadar banyolara oval jakuzileri kullanabilirsiniz. Fakat oldukça geniş bir yeriniz var ise yuvarlak jakuzinin bir alternatifi olarak D tipini konumlandırabilirsiniz.

Klasikleşmiş jakuzi algoritmasını yıkarak yeni bir banyo tasarımı yakalayabilirsiniz. Bu jakuzinin tasarımı duvar yanlarına oldukça müsaittir. Bir kenarının düz bir şekilde ilerlediğini düşünürsek banyonun boş kalan bir kenarına mükemmel bir şekilde oturacaktır. Çınar Jakuzi farkıyla jakuzinizin en iyi konumunu sadece birkaç dakika içinde bulabiliriz.