Jakuzi Yastıkları

Jakuzi modelleri birçok aparat veya eklenti ile gelir. Bu aparatların başında ise yastıklar vardır. Yastıklar, jakuzinin konumuna göre yerleştirilir. Oval jakuzilerin, yuvarlak jakuzilerin veya dikdörtgen jakuzilerin yastıkları aynı konuma sabit değildir. Tasarımı aynı olsa da yerleşimi ve uygun pozisyonu jakuzinin küvet tasarımına göre ideal pozisyona getirilir.

Yan yana çift kişilik jakuzilerin yastıkları teker teker olmak üzere yan yanadır. Fakat karşılıklı bir konumlandırmaya sabit olan jakuzilerin yastıkları aynı şekilde karşılıklı olmaktadır. Jakuzi içerisinde geçireceğiniz sürenin kalitesini arttırmaya yönelik olan bu yastıklar, oldukça konforludur. Normal şartlar altında belki bir 15 dakika en fazla yarım saat duracağınız jakuzinin süresi, bu yastıklar ile saatlere çıkabilir.

Jakuzi Yastıklarının Özellikleri
Öncelikle dış materyalden bahsetmemiz gerekiyor. Yarı gerçek yarı suni deri şeklinde karşımıza çıkan jakuzi yastıklarının kumaşı fiyatına göre çeşitlenebilir. Fiyatları oldukça fazla olan modellerin yastıkları da bir o kadar fiyatlıdır. Fakat ona göre de belli bir kaliteye sahiptir. Normal, oldukça komplike bir modelin yastığı dediğimiz üzere orijinal deri ve süni deri karışımı olmaktadır.

Rengi Çeşitlenebilir
Jakuziler ile beraber gelen yastıkların rengi, genelde siyah veya gri olmaktadır. Bu renk orijinal küvet ile beraber gelebilmektedir. Kişiye özel tasarlanan jakuzilerin yastıkları da yine kişiye özgün bir tasarıma sahiptir. Oldukça lüks olan modellerin yastıkları, özel baskılı bir şekilde gelebilir. Kişiye özel yazı veya amblemi olan yastıkların rengi de mavi, kırmızı, sarı, yeşil veya daha birçok şekilde olabilir.

Ayarlanabilir Başlık
Jakuzi modelleri, oldukça konforlu banyo ürünleridir. Bu konforu sağlayan yegane etmen ise kesinlikle yastıklar olmaktadır. Yastıklar tek bir pozisyona sabit değildir. Kişinin boyuna veya istenildiği pozisyona göre yastıklar ayarlanabilir. Bu ayarlanabilir yastıklar, uzayabildiği gibi kısalabilir de. Aynı şekilde ileriye veya geriye de yatırabilir. Böylelikle uzun saatler jakuzilerin içinde bireyler kalabilir.

Krom Ayaklar
Yastıkların ayakları tek farklı materyalden oluşmaz. Pek tabii jakuzi fiyatları buna etkendir. Normal şartlar altında yastıklı bir jakuziyi sipariş ettiyseniz paslanmaz çelikten yapılan ayaklar ile gelecektir. Paslanmaz çelikler şık durur ve parlaktır. Modelin hatlarını daha iyi belli eder. Fakat tek materyal paslanmaz çelik değildir. Bu paslanmaz çeliğe müşteri isterse krom kaplama da yaptırabilir. Krom kaplama harika bir görüntü sunacaktır. Özellikle sade bir jakuziniz varsa krom kaplama lüks bir görüntü sağlayacaktır. Bir göz boyama ile düşünebilirsiniz fakat oldukça harika duracaktır.

Jakuzi Yastıklarının Montajlanması

Gayet basit bir kurulumu olan jakuzi yastıklarını müşteri kendi de kurabilir. Fakat jakuzi firmaları küvetleri kurarken yastıklara da montaj işlemi uygular. Peki bu montajlama nasıl ve ne şekilde olur? İlk önce yastık paketinden çıkarılır. Yastıklar, özenle paketlenir. Zarar görmemesi için yastıklar korunur.

Çıkan yastık jakuzinin kapasitesine göre uygun yere koyulur. Vida yerlerinden belli bir ölçü alınır. Ölçüler doğrultusunda küvete işaretler verilir. İşaretlerin milimlik olması önemlidir. Aksi taktirde yastık küvet dışında yamuk duracaktır. Ardından küvet delinir. Orijinal olarak delinmiş bir vaziyette de küvetler olabilir. Böyle bir durumda montaj daha da kolay hale gelecektir. Fakat bizler delinmemiş jakuzi modelleri için konuşmaktayız.

Yastığın içinden sabitlemek için vidalar çıkacaktır. Bu vidalar bir kenara alınır. Yatık uzun ayakları ile küvet içerisinden geçer. Vidalar ayağın altından başlayarak yukarı kadar çıkar. Ayakların sonuna kadar sıkma işlemi devam eder. Sıkma işlemi yastık oynamayı bıraktığı anda biter. Somonlardır bu sıkma işlemini yapan. Son olarak uygun pozisyon ayarlanır. Müşteri isterse sonradan kendisi de uygun kafa pozisyonunu ayarlayabilir.

Hazır Kurulmuş Jakuzilerde Yastık Tercihi
Normal şartlar altında hazır olarak kurulmuş bir jakuzi modeline ayaklı, vidalanmış yastıklar tercih edilmez. Zaten bunun kurulumu da mümkün değildir. Bu tür yastıkların küvet tam anlamıyla kurulmadan önce montajlanması ve sonrasında sabitlenmesi gerekir. Peki kurulmuş bir jakuziye yastık koymak istediğimizde ne yapmamız gerekiyor? Bu sorunun cevabını sizlere vereceğiz.

Yastıklar tek bir türde bulunmaz. Türden kastımız kumaş kalitesi veya rengi değildir. Bahsettiğimiz yastıklar somon yadımı ile sabitlenir. Fakat hazır bir jakuzi küvetine böyle bir yaklaşım mümkün değildir. Bu aşamada vakumlu yastıklar devreye girer. Vakumlu yastıklar, hiçbir montaj işlemi gerektirmeden kullanıma olanak sağlar. Delme, vidalama veya sıkma işlemi katiyen vakumlu yastıklarda görülmez.