Jakuzi Sistemleri Nedir? Ve Nasıl Seçilir?


Jakuzi modellerinde sistemler, fiyat veya konfor farkını yaratabilecek unsurlardan bir tanesidir. Jakuzilerde bu sistemler karşımıza iki başlık altında çıkar. Bunlara ise 1. ve 2. sistemler adı verilir. Bazı firmalar bu isimlere ‘’A’’ ve ‘’B’’ sistemleri adı da vermektedir. İsimler ve rakamlar değişse de sistem aynıdır. Bir jakuzinin işlevini yerine getirebilmesi için iki sistemden birine en az sahip olmalıdır. Bu sistemlerin varlığı, jakuzilerde bulunan küvet ile normal bir küvet arasındaki farkı ortaya çıkarır. Herhangi bir jakuzi sistemi bulunmayan bir küvet, standart veya sıradan bir banyo küveti ile aynıdır. Bu bakımdan tüm jakuzilerin küvet modellerinde sistemler zaruri bir biçimde bulunur.

1. Sistem Jakuzi Modelleri
1. Sistem modeller, oldukça uygun fiyatlı modellerdir. Müşterilerin ilk sistemi tercih etmesindeki temel sebep fiyatlardır. İlk sisteme sahip olan modellerin fiyatları oldukça ekonomiktir. Mütevazi veya gerekli duyulan keyif için ilk sistem tercih edilebilir. Peki ilk sistemin özelliği nedir? Ve neden ekonomiktir?

1. Sistem Jakuzi Modellerinin Özellikleri

İlk sistem jakuzi modelleri, jet motorlarının varlığı ile ön plana çıkar. İki sistem arasındaki temel fark, jakuzilerin içinde bulunan jet motorlarının sayısıdır. Jet motorları, 1. sistem jakuzilerde daha az sayıda bulunur. 1. Sistem modellerde jetler, sadece yanlarda bulunur. Jetler tabanda katiyen bulunmaz. Bu jetlerin sayısı veya boyutları ise küvetin modeline göre değişkenlik gösterir. Bu sisteme sahip olan modellerin motorları daha mütevazidir.

Alınan enerjinin hareket enerjisine dönüşmesi bu modellerde daha basittir. Tabii ki bunun nedeni jet motorlarının sayısıdır. Az sayıda bulunan motorlar, daha az enerji gereksinimi duyar. Bu da daha enerji tasarrufu için önemli bir eylemdir. Fakat bu sistemin avantajları, sadece ekonomik yöndendir. Jakuzi firmaları genellikle müşterilerine 2.sistem jakuzileri önerirler. Çünkü İlk sisteme sahip olan modellerin jetleri yetersizdir.

Jakuzinin harika atmosferini yaşamak, ilk sistemlerde daha zordur. Sadece yan taraflardan gelen emiş, tam olarak istediğinizi veremeyebilir. Bu bakımdan bütçenizi ve isteğinizi ön planda tutmalı ve ona göre bir sistem seçmelisiniz. 1. Sistem, tüm jakuzi modellerinde kullanılabilir. Yani Oval, Yuvarlak veya dikdörtgen modellerde ilk sistem tercih edilebilir. Tabii ki fiyat tüm modellerde aynı değildir.

2. Sistem Jakuzi Modelleri
2. Sistem jakuziler, aynı şekilde dikdörtgen, oval veya yuvarlak modellerde mütemadiyen kullanılır. Yine aynı şekilde fiyat farkı değişkenlik gösterir. Fakat 2. sistem modellerin fiyatları ilk sisteme göre fazladır. 2. Sistemde jet motorları daha fazladır. Genellikle müşteriler tercihlerini 2. sistem jakuzilerden yana kullanırlar. Pek tabii bunun sebebi modellerin verdiği konfor veya keyiftir.

2. Sistem Jakuzi Modellerinin Özellikleri
Jakuzi modelleri, iki farklı sistem ile karşımıza çıkar. 1. Sistemli jakuzilerin jet motorları sadece yanlardadır. 2. Sistemli jakuzilerin jetleri ise hem yanlarda hem de zemindedir. Oldukça mükemmel bir deneyim 2. Sistemli modellerde mümkündür. Aynı ilk sistemde olduğu gibi jet motorların büyüklüğü veya sıklığı küvet modeline göre farklılık arz eder. Fakat 2. sistemli modellerde bulunan jet motorları, tabanda daha sık bir şekilde karşımıza çıkar. Vücuda su ile masaj yapabilmek için jet motorlarının konumu veya yerleşimi son derece önemlidir.

Jakuzi modelleri, Jakuzi, Jakuzi Fiyatları,  Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak Türkiye'nin her Yerine Ambarla Gönderimde Hizmet vermekyeyiz.

Bu kadar fazla jet motoru için de bir o kadar güçlü motor gerekmektedir. 2. Sistemli jakuzi fiyatları bu bakımdan fazladır. Motorların işlevi daha fazladır. Elektrik enerjisini vakuma çevirebilmek için özel dizayn motorlar kullanılır. İlk sisteme göre de motorların ürettiği tork daha fazladır. Aynı şekilde motorların ihtiyaç duyduğu enerji de boyutu ile eş orandadır. Motor ne kadar büyük veya güçlü olursa istenilen enerji de o denli fazla olacaktır. Fakat müşterilerin korkması için hiçbir sebep yoktur. Çünkü jakuzi motorları enerji tasarrufunu ön planda tutar. İki sisteme sahip olan motorların kullandıkları enerji, faturalarınızda ufak bir oynama yapar.

Hangi Sistemi Jakuzi de Kullanmalıyım?
Her iki sistemin de kendine göre avantajları mevcuttur. İlk sistem, daha ekonomik bir model isteyenlerin huzuruna sunulur. 2. Sistem ise keyfinden vaz geçmeyenler için satıştadır. Bütçenizi ön plana koyup keyfinizi arka plana atmamalısınız. Fakat keyfiniz için de zor durumda kalmamalısınız. Bu yüzden jakuzi firmaları size yol gösterecektir. İsteğiniz veya beklentileriniz üzere en iyi sistemi seçmeniz böylelikle mümkün olacaktır.