Jakuzi Sıcak Mı Soğuk Mu?


Jakuzi Ankara için bu sorudan ziyada, Jakuziler sıcak veya soğuk çalışır mı? Gibi bir soru sormak daha doğru olacaktır. Bu soru merak ettiğiniz cevabı en iyi şekilde sizlere verecektir. O zaman hiç zaman kaybetmeden bu sorunun cevabını sizlere verelim. Jakuziler, eskiden lüks olarak kabul gören fakat artık sıradanlaşmış bir banyo ürünüdür.

Tıpkı duşakabin, lavabo veya benzeri banyo ürünleri gibi jakuziler de banyoların hem dekorasyonunda hem de işlevinde büyük bir yere sahiptir. Bu banyo ürünü, normal küvetlerin yerine de geçmektedir. Öyle ki sunduğu imkan veya hizmet, banyo küvetlerinin sunduğu imkanları da kapsamaktadır. Tek fark jakuzi Ankara modellerinin daha fazla artıya sahip olmasıdır.

Soğuk Jakuzi


Elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi bu ürün, normal banyo küvetlerinin yerine de geçmektedir. Banyo küvetlerini düşündüğümüzde hem sıcak suda banyo keyfi sağlar hem de soğuk suda bu keyfi yerine getirir. Jakuzi modelleri de aynı şekilde işlevlerine devam eder. Küveti soğuk su ile doldurursanız soğuk bir banyo keyfine erişebilirsiniz. Şayet sıcak su ile yaparsanız aynı şekilde sıcak suda keyifli dakikalar geçirirsiniz.

Fakat bahsetmemiz gerekir ki jet motorlarını çalıştırıp jakuzinin sıradan banyo küvetinden hidro masaj görevini üstlenen bir ürün haline getirmek istediğinizde soğuk su iyi bir seçenek olmayacaktır. Hidro masaj sistemi, sıcak su yapısında göre dizayn edilmiştir. Jakuzi modelleri Ankara, sıcak suyun içinde daha konforlu veya verimli çalışacaktır.

Soğuk suda da tabii ki çalışabilir. Herhangi bir sıkıntı meydana gelmez. Fakat jet motorlarının emiş ve itişi sıcak suda daha iyi hissedilir. Bu nedenle soğuk suda böyle bir imkana sahip olmak istediğinizde farkı çok net anlayabilirsiniz. Zaten genelde jakuzilere sahip olan insanlar soğuk suda değil de sıcak suda küvet keyfini çıkarır.

Sıcak Jakuzi


Jakuzi firmaları Ankara dahilinde satın aldığınız jakuzinin verimli bir şekilde çalışmasını istiyorsanız kesinlikle sıcak suda denemelisiniz. Sıcak su, jet motorlarının hissiyatını size en derinden hissettirecektir. Hidro masaj sistemi, sıcak suda teninizde daha iyi belli olacak ve uzun süren keyifli dakikalar geçireceksiniz. Soğuk su bir kenara, sıcak suda jakuzinin keyfi her zaman bir başka olacaktır.

Sıcak suyun derecesi değişebilir. Özellikle yetişkin bireylerde bu sıcaklık derecesi 40 dereceye kadar çıkabilir. Fakat jakuzi firmaları Ankara, ideal sıcaklık ayarının vücut ısısı olduğunu beyan eder. Yani 36- 38 derece arasındaki bir su, konforlu bir jakuzinin tadına varmanıza imkan verecektir. Daha alt sıcaklıklar veya daha üst sıcaklıklar tabii ki olabilir. Su kaynar dereceye gelmediği taktirde jakuzinin içinde hiçbir sıkıntı olmaz.

45 derecenin üstü sıcaklık, jakuzinin motorunda sekmeleri doğurabilir. Öyle ki böyle bir sıcaklık hali hazırda insan vücudu için de son derece sağlıksız olacaktır. 45 derece gibi bir su sıcaklığı, insan vücudunda yanıklara, kızarıklıklara veya kabarmalara neden olacaktır. 1. Derece yanık dediğimiz yanıklar oluşabilir. Bunun için ideal jakuzi Ankara sıcaklığını vücut sıcaklığında tutmanız veya bir iki derece üstte ve altta kabul etmeniz yeterli olacaktır. 

Su Dengesi Sayesinde Jakuzi Konforu


Yukarıdaki başlıkta belirttiğimiz üzere ideal sıcaklık, vücut sıcaklığı olarak belirlenmiştir. Tabii ki bazı insanlar bu sıcaklığın üstüne çıkmak isteyebilir. Fakat 40 derece üste çıkması uzmanlar tarafından tavsiye edilmez. Özellikle çocuklar için 40 derece bile son derece tehlikelidir. Çocuklar için en iyi sıcaklık 34 derece ile 36 derece arası sıcaklıktır. Bu konulardan daha önce başka bir yazımızdan bahsetmiştik. O yüzden daha fazla bahsetmeden asıl konumuza yani ısı ile konfor arasındaki ilişkiye geçelim.

Jakuzi fiyatları Ankara değişebilir fakat jakuziler içindeki ideal sıcaklık değişmez. Bu ideal sıcaklığın önemi ise şu şekilde karşımıza çıkar:

  • İdeal su ısısı neticesinde kemikleriniz ve eklemleriniz yerine gelir.
  • Kas dokularınız gevşer vücut kendini yeniler.
  • Kan dolaşımınız artar kan pompalama sayınız artar.
  • Psikolojik olarak rahatlarsınız, gün içinde yaşadığınız stres veya sinir ortadan kalkar.

Bu bahsettiklerimiz ideal ısı sayesinde jakuzi modelleri Ankara içinde bize yansıyan artılardır. İdeal sıcaklık korunmadığında bu artılar da beraberinde yok olur. Sizin elinizde kalan ise boşa geçirmiş dakikalarınız olur. Dakikalarınızın boşuna geçmesini istemiyorsanız ideal küvet ısınızı daima kontrol edin ve ideal ısınızda jakuzinizin keyfine varın.