jakuzi kullanışlı mı ?

Jakuzi Kullanışlı Mı?

 

Jakuzi modellerinin günümüz evlerde tercih edilme sebeplerinden biri de son derece kullanışlı olmasıdır. Dışarıdan bakıldığında sıradan banyo küvetlerini andıran bu jakuzilerin en büyük özelliği, sağlamış olduğu hidro masaj konforudur. Hidro masaj jakuzilerin satılma amacıdır. Öyle ki bu özellik olmadığı taktirde normal bir banyo küvetinden farkı kalmaz.

Tabii ki kullanışlı sıfatını alması için bir jakuzinin hidro masaj özelliğini yerine getirmesi yetmez. Çünkü her jakuzide bu özellik bulunmalıdır. Kullanışlı jakuzi adı altında anacağımız jakuzilerin ise birden fazla işlevi olması gerekmektedir. Birden fazla faaliyeti yerine getiremeyen jakuziler maalesef kullanışlı sıfatını alamaz. Bu yazımızda kullanışlı jakuzinin içinde bulunması gereken özellikleri sizlere beyan edeceğiz. O zaman hadi geçelim!

Jakuzi modelleri ve Banyo Faaliyeti

 

Jakuziler, normal banyo işlevinizi yerine getirmenize olanak sağlar. Peki bunu nasıl sağlar? Jakuzi modelleri ek aparat olarak birkaç yenilik getirir. Bu aparatlar, klasik jakuzinin fiyatında biraz yükseliş gerçekleştirir. Bu fiyat farkı çok olmasa dahi yine de bir fiyat farkıdır. Bahsettiğimiz aparat, ankastre ürünlerdir. Ankastre ürünler, banyo içerisine yerleşmiş olan hemen her jakuzide karşımıza çıkar.

Bireylerin normal durulanma işlevini yerine getirebilmesi için bu ankastre ürünler şarttır. Ankastre ürünler dediğimiz ürünler ise duş başlığı, musluk ve sıcak su ayarlama aparatadır. Saydığımız tüm ürünler, ankastre adı altında anılır. Jakuzi modelleri içinde keyifli dakikalar geçirdikten sonra bu ürünler ile klasik banyo işleminizi halledebilirsiniz. Bu olanak jakuzilerin epey bir kullanışlı hale gelmesine yardımcı olur.

Jakuzi Fiyatları ve Kişi Kapasitesi


Elbette bir küvetten bahsederken kişi kapasitesini atlamak da olmaz. Jakuziler, farklı farklı kapasiteye sahiptir. Bu kapasiteler sayesinde ürünler; tek kişilik, çift kişilik veya dört kişilik olarak kategorilerine ayrılır. Bütçeye ve tabii ki arzuya göre birey istediği jakuziyi temin eder. Fakat genel itibari ile baktığımızda en çok tercih edilen modeller, çift kişilik ve tek kişilik olmaktadır.

Jakuzi firmaları, dört veya daha fazla kişilikli modelleri daha çok kurumsal yerlere göndermektedir. Spa, spor salonu veya sauna merkezlerinde çok kişiye olanak sağlayacak küvetler bulunmaktadır. Fakat haneye ait olan küvetler için firmalar, tek kişilik veya çift kişilik modelleri önerir. Bu modellerin arasında da en çok çift kişilik modeller göze çarpar.

Çift kişilik jakuziler hem alandaki özgürlük ile hem de bütçeyi çok sarsmayacak fiyat farkları ile tercih yapmakta oldukça kolaylık sağlamaktadır. Jakuzi firmaları bu noktada çekirdek ailelere çift kişilik modelleri önerirler. Pekala tek kişiliklerde oldukça revaçtadır. Fakat kolaylık ve kullanışlılıktan bahsediyorsak çift kişilik jakuziler her zaman bir adım öndedir.

Basit Kullanım


Gelişen teknoloji ile beraber karşımıza çıkan her ürün ‘’komplike’’ sıfatını almaktadır. Türkçeye terminoloji olarak karmaşık geçen bu sözcük, günümüz aletlerini en iyi özetleyen sözcüklerden biridir. Fakat jakuziler, bu sözcüğün dışına çıkmayı başarmış banyo ürünlerinden biridir. Basit hazırlanışı ve kullanımı ile beraber jakuziler, her yaştan insanın hayal ettiği keyfi verebilmektedir.

Kullanışlıkta kolaylık derken şundan bahsediyoruz; jakuzi, hidro masaj özelliği ile bilinmektedir. Bu özellik elektriğin kinetik enerjiye dönüşmesi ile gerçekleşmektedir. Bu ifade karışık bir kurulumu size çağırabilir. Fakat jakuzileri kurmak için yapmanız gereken sadece iki işlem vardır. Bu işlemlerden birisi küveti asgari miktarda su ile doldurmaktır. Asgari miktar ise küvetin yarısı şeklinde ifade edebiliriz. Asgari miktar sağlanamadığında jakuziler, bozulabilir ve jet motorları yanabilir.

Suyu sıcak veya soğuk şekilde doldurabilirsiniz. Seçtiğiniz küvete göre bu özelliklerde bulunacaktır. Genel anlamda bu özellik hemen her jakuzide karşımıza çıkar. Sıradaki işlem ise jet motorlarını çalıştırmaktır. Eğer sistem 1’e sahipseniz jakuzi fiyatları daha makuldür. 1. Sistemde sadece yanlarda jet motoru bulunur. Sistem 2 ise hem yanlarda hem de zeminde jet motorlarını konumlandırır.

Sistem 1’de sadece 1 adet tuş bulunacaktır. Bu tuş jet motorlarını açmada ve kapamada kullanılır. Bastığınız anda jet motorları gerekli enerjiyi alır ve dönüştürür. Sistem 2’de iki adet tuş bulunacaktır. İlk tuş yan jet motorlarını çalıştıracak. İkinci tuş ise zemin jet motorlarını çalıştıracaktır. İkisine aynı anda basarsanız hem yanlardaki hem de zemindeki motorlar faaliyete geçecektir. Jakuzi kapatma işlemi de aynı şekilde olacaktır.