Jakuzi ile Sıradan Küvetler Birlikte Kullanılabilir Mi?

Jakuzi, komplike ürünleri sıraladığımız bir listede zirvede yer alabilecek bir üründür. Jakuzilerin en temel işlevi, tabii ki jet motorları ile yapmış olduğu ahenkli harekettir. Bu ahenkli hareket, insan vücuduna ufak darbeler vererek sanki bir masaj eylemi gerçekleşiyormuş gibi bir hissiyat vermektedir. Bu işlevi, jakuzilerin en temel amacıdır. Böyle bir amacı taşımayan hiçbir küvet, jakuziler adı altında anılamaz. Peki bu küvetlerin tek amacı hidro masaj özelliğini kullanıcıya hissettirebilmek midir? Bu sorunun en kısa cevabı; hayırdır. Jakuziler, daha birçok özelliği de içinde barındırarak kullanıcıya ergonomik hizmetlerinde sınır tanımaz.

Banyo Küvetleri ile Beraber

Peki banyo küvetleri ile beraber jakuzi modelleri kullanılabilir mi? Evet, jakuziler ile beraber banyo küvetleri de pekala kullanılabilmektedir. Fakat bu kullanımın size olan avantajı hiç yok diyebileceğimiz kadardır. Yani kullanırsanız hiçbir sıkıntı olmaz. Lakin kullanmazsanız hiçbir eksikliğini çekmezsiniz. Olsa da olur, olmasa da olur diyebileceğimiz bir ortamı yaratmış olursunuz.

Bunu neden böyle söylüyorsunuz? Diyecek olursanız eğer, birkaç farklı cevap veririz. İlk cevabımız, yukarıda bahsettiğimiz üzere jakuzinin en temel işlevi yani hidro masaj özelliği olacaktır. Jakuziler, motorları ile üretmiş olduğu enerjiyi jet motorlarına ileterek jakuzi fiyatları fark etmeksizin her modelde aynı düzeyde işlem olacak şekilde suda dalgalanmalar yapar.

Fakat bu dalgalanmalar olmadan da jakuziler kullanılabilmektedir. Jakuziye yerleştirmiş olduğunuz ankastre ürünler sayesinde sıradan duş faaliyetini de jakuzilerin küvetlerinde gerçekleştirebilirsiniz. Böyle bir durumda normal sıradan küvetlerin hiçbir işlevi kalmaz. Ama şöyle bir durum da ortaya çıkar. Eğer ki duş yeriniz ile jakuzideki yerinizi ayırt etmek isteyen biriyseniz iki farklı ürünü de aynı ortamda kullanabilirsiniz.

Kimler Jakuzi ile Sıradan Banyo Küvetlerini Beraber Kullanmalıdır?

Pekala yukarıda da bahsettiğimiz üzere jakuzi firmaları dahilinde satın alacağınız küvetler ile sıradan banyo küvetlerini aynı anda kullanmak isteyen insanlar ortaya çıkacaktır. Yıkandığı yer ile keyifle zamanını geçirdiği yeri ayırt etmek isteyen herkes, mutlaka banyo küveti ile jakuzinin küvetini birbirinden ayırmalıdır.

Diyebilirsiniz ki ben her duştan sonra jakuzimin içini temizliyorum. O zaman aynı amaç uğruna tek bir ürünü tercih edebilirsiniz. Hijyen konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Jakuzi ile sıradan küvetleri beraber kullanmak zorunda olan bir diğer kesim ise banyoda yer almayan jakuzilere sahip olanlardır. Duş işleminizi sıradan veya normal küvetlerde gerçekleştirirsiniz.

Bu yüzden de banyo dışında hiçbir yerde sıradan küvetleri bulunduramazsınız. Eğer jakuziniz yatak odasında veya bahçe gibi yerlerde ise maalesef duş işlemi için kullanabilmeniz pek doğru olmayacaktır. Başta gider yeri olmadığı için biriken kirli su akmayacak ve devamlı vücudunuza değecektir. Bu da duşunuzu epey bir amaçsız kılacaktır.

Tek olumsuz yönü bu değildir. Ankastre ürünler kullanılırken etrafa belli bir su sıçratacaktır. Eğer ki banyo dışında jakuzi modelleri içinde bir küvetiniz varsa bu ankastre ürünler için kullanım alanınız epey bir kısılacaktır. Bu da duş konforunuzu epey bir etkileyecektir. Jakuziyi yatak odasında veya teras gibi yerlerde kullanmak isteyenler, banyolarında mutlaka sıradan küvetlere yer vermelidir.

Jakuzinin Sıradan Küvetlere Göre Avantajları

Sıradan küvetlere veya banyo küvetlerine göre bir hayli avantajı bulunan jakuziler, son dönemin en çok tercih edilen ürünlerinden bir tanesidir. Jakuzi firmaları dahilinde satın alacağınız jakuzilerin diğer küvetlere göre avantajı veya artısınız aşağıdaki gibi sıralayabilmekteyiz;

  • En büyük avantajı tabii ki de sahip olmuş olduğu hidro masaj teknolojisidir.
  • Hidro masaj ile jakuziler, harika bir su masajı deneyimi verir.
  • Stilleri veya boyutları normal küvetlere göre çok daha özeleştirilebilmektedir.
  • Sahip olmuş olduğu aparatların sayısı veya işlevi çok daha işlevseldir.
  • Yastık, basamak, led kaplama veya ahşap kaplama bunlara örnek gösterilir.
  • Sıradan küvetlerin banyo olanağı, jakuzilerde de bir hayli yeterlidir.

Yukarıdaki saydığımız maddeler, jakuzilerin sıradan küvetlere göre olan avantajları olarak sıralanabilmektedir. Bu avantajlar, daha fazla artabileceği gibi oldukça fazla da çeşitlenebilecektir. Eğer ki banyonuza jakuzilerden herhangi birisini mi yoksa sıradan bir küvet mi almak istiyorsanız, yukarda söylediklerimiz iyi bir ön ayak olacaktır. Şunu da son olarak söylememiz gerekir ki jakuzi fiyatları, normal küvetlere göre çok ama çok fazla değildir.

Jakuzi fiyatları