Jakuzi ile Kilolara Son!
Jakuzi, insan vücudunda veya psikolojisine önemli katkılarda bulunur. Bu katkılardan fiziki olanı ise kesinlikle metabolizmayı hızlandırmasıdır. Jakuzilerin çalışma prensibinde sıcak su önemli bir yer tutar. Soğuk su ile keyif yapmanız pek mümkün değildir. Bu yüzden sıcak veya sıcak ılık arası bir su dengesi sizlerin vücudunu rahatlatarak gevşemenize yardımcı olacaktır.

Genelde jakuzilerin kullanım amacı rahatlamak veya keyif yapmaktır. Peki jakuzilerin kilo vermede veya yağ yakmadan etkin bir rol oynadığını biliyor muydunuz? Elbette birçoğumuz bunu bilmiyordu. Jakuzi modelleri kilo vermede veya yağ yakımında önemli bir yer tutar. Bunun nedenini ve nasıl olduğunu sizler için bu yazımızda bir araya getirdik.

Stres ile Beraber Gelen Fazla Kilo


Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Stanford Üniversitesi Tıp Bölümü, bu konuya bir açıklık getirdi. Üniversitenin yapmış olduğu çalışmalar veya araştırmalar sonucu stres, bir hayli hücreler üzerinde değişikliğe yol açıyor. Hücre zarında veya çekirdeğinde olan bu değişiklikler kilo almanızı çok basit bir hale getirebiliyor. Stanford Üniversitesi bunun çok kolay bir şekilde önüne geçilebileceğini ve stresten uzak durabileceğinizi dile getiriyor.

Stresin Hücre Metabolizmasında yaptığı değişiklikler, jakuzi ile son bulabilir. Uzmanlar aileniz ile vakit geçirin, sağlıklı beslenin, spor yapın, çeşitli aktivitelerde bulunun gibi cümleler kurmaktadır. Tabii ki stresten uzak durabilmek için bu aktiviteleri veya eylemleri es geçmek olmaz. Fakat her zaman veya günlük böyle bir aktivite düzeni mümkün olmayabilir. İşte sinir veya stresin yok edilmesi yolunda en kestirme süreç jakuzilerden geçmektedir.

Hidro masaj ile vücudunuzdaki gerginliği söküp atan modeller, istediğiniz kadar kullanım süresi tanımıştır. İsterseniz 10 dakika durun isterseniz 20 jakuzi keyfiniz sonunda stresten uzak bir vücuda kavuşacaksınız. Bunun beraberinde fazla olan kilolarınıza da dur diyeceksiniz. Hücreleriniz baskı altında kalmayacak ve değişiklikler meydana gelmeyecek. Hem fazla kilolarınızın önüne geçeceksiniz hem de muhteşem keyifli dakikalar geçireceksiniz.

Tansiyon Hastalarının İlacı Jakuzi
Jakuzilerin insan vücuduna birçok faydası vardır. Bunlardan bir tanesi de tansiyonu düşürmesidir. Tansiyon günümüzde hemen hemen her insanın korkulu rüyasıdır. Özellikle yaşlılarda tansiyon yüksekliği ölüme kadar götürebilir. Bunun önüne geçebilmek ilaçlar veya yeterli dinlenme mümkündür. Fakat son yapılan araştırmalar gösteriyor ki tansiyon rahatsızlığı olan insanlarda Jakuzi modelleri içindeki sıcak su, büyük bir önem arz ediyor.

Tansiyonun yükseldiği anlarda sıcak bir duş almak uzman doktorlar veya hekimler tarafından önerilen eylemlerden bir tanesidir. Sıcak su, tansiyon hastalarının birer antidepresanı gibidir. Bu hastalar sıcak suyu vücutlarında hissettiklerinde baş ağrıları ortadan kalkar. Ezginlikleri yok olur. Gözlerinin önünü açılarak, mide bulantıları geçer. Neredeyse bir ilacın verdiği etkiyi sıcak su tansiyon hastalarına vermektedir.

İşte jakuziler, sıcak suyu harika bir şekilde tüm vücuda değdirir. Sıcak su, hidro masaj ile vücudun her noktasına edalı bir şekilde değer. Jakuzi firmaları bu bakımdan sizlere olası bir tansiyon rahatsızlığınızı sorarlar. Cevabınıza size en iyi gelecek modeli huzurunuza sunarlar. Bu model genellikle ekstra fazladan jet motorları olan, sistem 2 olarak adlandırılan modeldir. Jakuziler sadece keyif için değil, sağlık için de gayet önemli banyo ürünleridir.

Diyabet Hastalarına Dikkat! Jakuzi Ayağınıza Geldi 


Araştırmalar halen daha da sürse de elde olan veriler bizlere gösteriyor. Sıcak su veya sıcak bir jakuzinin verdiği imkan, diyabet hastalarının rahatsızlıklarını azaltıyor. Peki bu nasıl oluyor? Jakuziler sıcak su ile çalışır. Sıcak suya giren bir diyabet hastasının vücudundaki şeker dengesi yerine gelebilir. Şeker hastalığı veya diyabet hastalığına sahip olanlar için bu özellik, gerçekten birer kurtarıcı niteliğindedir. Fakat bilimsel araştırmalar bizlere gösterse de raporlar veya analizler yetersizdir. Psikolojik deneyler bizlere diyabet hastalarına jakuzi modelleri kapsamında iyi geldiğini söyler. Yeterli bilgiler alındığında jakuzinin yapacağı sükse daha da artacaktır.

Baş Ağrısı Artık Bir Dert Değil!
En çok şikayet ettiğimiz konulardan biri de başımızın ağrımasıdır. Migren veya benzeri hastalıklara sahip olanlar için bu durum pek tabii çekilmez bir hal almaktadır. Hem migren veya benzeri hastalıklara sahip olanlar için hem de kronik olmayan hastalıklara veya ağrılara sahip olanlar için jakuziler kullanılabilir. Jakuzilerin yapmış oldu hidro masaj, vücudun her noktasını gevşettiği gibi beyni de gevşetir. Bu sayede olası ağrılarınız ortadan kalkar. Jakuzi firmaları sizlere jakuzilerin avantajlarını sayarken bu hususu da atlamayacaktır.