jakuzide ne kadar kalınır.

Jakuzi de Ne Kadar Kalınır?


Jakuzi içinde ne kadar süre kalmalıyım? Benzeri sorular her zaman karşımıza çıkmaktadır. Fazla durunca bir sağlık riski taşıyıp taşımadığı her zaman merak konusu olmuştur. Bu yazımızda jakuzilerin içinde ne kadar kalmalıyız bunun cevabını vereceğiz. Üstelik bunu yaparken yaş aralıklarını alt başlık olarak vereceğiz. Bu sayede daha net bir şekilde kafanızda fikir oluşacaktır.

0-6 Yaş Aralığı
Bebeklik ve çocukluk dönemi arasında kalan bu yaş aralığı, gelişim için oldukça önem teşkil etmektedir. Hem zihinsel hem de bedensel gelişimin en sık yaşandığı yaş aralığı, kesinlikle 0-6 yaş aralığıdır. Bu aralıktaki çocukların veya bebeklerin küvet içinde ne kadar süre kalacağı her zaman konuşulmuştur. Bugün bu yaş aralığının jakuzi modelleri içinde ne kadar süre kalacaklarını söyleyeceğiz.

0-2 yaş arası, pedagojik yönden bakıldığında bebek evresi olarak nitelik kazanır. Bebeğin doğumu sonrası banyo, her zaman merak konusu olmuştur. Jakuzi içinde de bebeklerin ne kadar kalacağı her zaman düşünülmüştür. Bebekler, kordonları düştükten itibaren haftada 2 veya 3 kez jakuzilerin içine girip keyif yapabilirler. Jakuzilerin içinde bulunan ankastre ürünler, banyo deneyimi yaşamalarına da imkan verecektir.

Bebekler için jakuzilerin sıcaklığı vücut ısısı ile aynı olmalıdır. Oda sıcaklığı 22 derece veya 23 derece ise 26 dereceye kadar çıkarabilirsiniz. Jakuzi sıcaklığını ise 36- 37 dereceye sabitleyebilirsiniz. Bu aralık bebekler için son derece ideal olmaktadır. Bebeklerin cildi çok narin ve ince olduğundan yüksek sıcaklıkta yanma riskleri vardır. Bu anlamda bebeklerin cildi ile kendi cildinizi karşılaştırmamalısınız.

Aynı şekilde 2-6 yaş çocuklarda da jakuzi sıcaklığı 38 dereceye kadar çıkabilir. Fakat üst seviyeye çıkması önerilmez. Genital organlar bu yaşta daha çok narin iken yüksek sıcaklık, çocukların sağlığını riske atabilir. Bu yüzden ilk kendiniz kontrol edip daha sonra çocuğunuzu küvete alabilirsiniz. Bu yaş aralıktaki çocukların da haftada iki veya üç kez jakuzi modelleri içine girmesi yeterli olacaktır.

Çocukların küvet içerisinde yarım saat kalması yeterli olacaktır. 10 15 dakika bebekler için yeterli olabilir. Çocuklar yarım saate kadar kalabilir. Sıcaklık ayarlandığı taktirde herhangi bir sorun teşkil etmez.  Çocukların kas ve kemik gelişimi için jakuziler içinde yeterli vakit geçirmeleri oldukça öne önemlidir.

6-14 Yaş Aralığı

Bebeklik döneminden çıkan çocuklar için artık risk en az seviyededir. Yaş arttıkça jakuzilerin içinde geçirecekleri süre de eş oranda artmaktadır. Öyle ki 6 yaşından itibaren artık çocuklar, beyinsel gelişimini tamamlamaya başlarlar. Daha net ifadeler ile ebeveynlerinin karşısına gelirler. Bu net ifadeler, jakuzi modelleri içindeki konforun önemini daha belli edecektir.

Çünkü çocuk, rahatsızlık duyduğu herhangi bir konuyu beyan edecek ve suyun sıcaklığını istediği anda değiştirecektir. Yaş ilerledikçe çocuklar ergenlik dönemine girecektir. Ergenlik dönemi, kızlar için minimum 12 veya 13 yaş olurken erkekler için 13 yaş diyebiliriz. Bu dönem, erkek ve kız genital organının sağlığını koruması için önemlidir.

Yüksek ısıdaki sıcaklık genital organın durumunu riske atabilir. Yanma veya kızarma gibi durumlar jakuzi küvetleri içinde meydana gelebilir. Bu yüzden sıcaklığın vücut ısısı ile eş değer olması önemlidir. Vücut ısısı ile eş değer olan ısı her zaman konfor için ayrı bir önem teşkil etmektedir. Ergenlik sonrası dönemi yetişkinlik dönemi olarak beyan edebiliriz.

Yetişkinlik Dönemi

Yetişkinlik döneminde genelde bireyler yüksek sıcaklıkta bir suda jakuzinin keyfini çıkarmaktadır. Bu oldukça zevkli olsa da sağlık açısından pek elverişli değildir. Yüksek sıcaklık, zaman geçtikçe vücutta kızarıklığa meydan verebilir. Jakuzi firmaları dahilinde satın aldığınız her bir model, bu durumu beraberinde getirir. Hiçbir şekilde engellemeniz veya önüne geçmeniz mümkün değildir.

Yetişkinlik dönemi sonrası yavaş yavaş vücudunuzun eski formundan uzaklaştığını hissedebilirsiniz. Bu dönemde daha fazla süreler jakuzilerin içinde kalmak isteyeceksiniz. Elbette kemiklerin rahatlaması ve kasların gevşemesi için hidro masajdan güzel bir yöntem yok. Yaş ilerledikçe jakuzilerin kıymetini daha iyi anlayacaksınız. Öyle ki bir gün geldiğinde jakuzi fiyatları fark etmeksizin en konforlu jakuziyi evinize getirteceksiniz. Sonuç olarak jakuziler her yaş grubu için kullanılır fakat her yaş grubu için belirli süreler vardır bu süreler gecikmediği taktirde her modelin içinde istediğiniz şekilde kalabilirsiniz.