Jakuzi Çeşitleri nelerdir ?

Jakuzi Çeşitleri Nelerdir?

 

Jakuzi modelleri, tek bir çeşitte piyasalarda bulunmamaktadır. Modeller oldukça farklı ve çeşitli özelliklere sahiptir. Her modelin kendine has bir tasarımı ve beraberinde gelen fiyatı vardır. Elbette bu çeşitli tasarımlar jakuzilerin boyutlarında da değişkenliğe yol açmaktadır. Bu yüzden her model küvetin kendi arasında bir boy sınıflandırması bulunmaktadır.

Bu yazımızda jakuzilerin çeşitlerinden bahsedeceğiz. Her bir çeşit jakuzi çeşidi üstünde duracağız ve özelliklerini tanıtacağız. Bunları yaparken de hangi tip jakuziyi tercih etmeniz gerektiği hususunda da önemli bilgiler vereceğiz. Bilgiler doğrultusunda kendi hanenizde veya banyonuzda jakuzilerin çeşitleri arasında git gele sahip olmadan en doğru tercihi yapacağınız tahmin ediyoruz. O zaman ilk çeşit jakuzimizden başlığımızda bir giriş yapalım!

Yuvarlak Jakuzi Modeli


Yuvarlak jakuziler, jakuzi modelleri arasında en çok tercih edilen küvetlerin başında gelmektedir. Yuvarlak modellerin en büyük özelliği, geniş bir kullanım alanı sunmasıdır. Tahmin edeceğiniz üzere geniş bir kullanım alanı, geniş banyo istemektedir. Yani yuvarlak küvetler, geniş veya ferah banyolar için idealdir. Dar veya havadar banyolarda daha farklı seçimler yapabilirsiniz. Fakat geniş bir banyonuz varsa mutlaka yuvarlak modellere bir göz atmalısınız.

Yuvarlak jakuziler, iki farklı sistem dahilinde karşımıza çıkar. Aslında her jakuzinin durumu aynıdır. Jakuziler, sistem 1 ve sistem 2 adı altında anılırlar. Sistem 1 modelde sadece yanlarda jet motorları bulunurken sistem 2’de yanlarda ve zeminde jet motorları bulunur. Bu jet motorlarının her birini ayrı ayrı veya eş zamanlı çalıştırabilirsiniz. 2 sistemde kendine has jakuzi fiyatları ile karşımıza çıkar. Elbette jakuzilerin fiyatlarında en büyük oynama, bu sistemler dahilinde gerçekleşir.

Yuvarlak jakuziler genellikle çift veya daha fazla kişi kapasitesi ile göze çarpar. Tek kişilik jakuzileri isteyen bireyler çoğu zaman tercihini oval modellerden yana kullanır. Fakat yuvarlak modelin tasarımı birden fazla kişinin küvet içerisinde kalmasına olanak sağladığından yuvarlak modeller genelde çok kişi kapasiteli gözükür. Elbette bu da jakuzi fiyatları kapsamında değer bulan bir diğer etmendir.

Dikdörtgen Jakuzi Modeli


Bir diğer çok tercih edilen model, dikdörtgen küvettir. Köşeli yapısı itibari ile orta genişlikteki banyolar için idealdir. Banyonuz geniş olup kullanırsanız sırıtmaz. Eğer banyonuz dar ise doğru konumlandırma ile de göze çarpmaz. Adeta orta sınıf jakuzilerin içine yazılır. Fakat dikdörtgen modeller, banyonun tam orta yerine konumlandırılmaz. Genelde köşe veya kenar taraflarda tercih edilir. Bu sayede banyo içerisinde daha çok yer açılır ve birey için daha geniş hareket alanı sağlanır.

Dikdörtgen modeller de 2 adet sistem ile karşımıza çıkar. Jakuzi firmaları, dikdörtgen jakuzilerde çoğunlukla sistem 2’li satışları gerçekleştirir. Şöyle bir baktığımızda, zaten en çok tercih edilen 2. Sistem olarak gözükmektedir. Daha harika bir keyfe veya konfora erişmek isteyenler 2. Sistemi es geçemezler.

Dikdörtgen modeller genelde çift kişilik olarak satılır. Bu çift kişilik modeller karşılıklı veya yan yana olabilir. Karşılıklı modellerde çiftler, birebir karşılıklı oturamazlar. Bir konum en solda diğer konum en sağda biçimde karşımıza çıkar. Yan yanda ise hiçbir farklılık gözetilmez. Yan yana veya karşı karşıya jakuzilerin aparatları konusunda da hiçbir şekilde değişkenlik yoktur. Jakuzi aparatları her küvette aynı şekilde bulunmaktadır.

Oval Jakuzi Modeli

 

Oval Jakuziler, genelde ekonomik jakuziler olarak anılır. Küçük banyolar için birebir tasarıma sahiptir. Oldukça ergonomik bir yapıya sahiptir. Diğer jakuzilere nazaran kurulumu veya montajı daha basittir. Sırf bu yüzden bile müşteriler tercihlerini oval modellerden yana kullanabilirler. Küçük olması sebebiyle köşe noktalara çok rahat bir şekilde yerleşebilir. Genelde banyonun en uç noktasında konumlandırılır. Fakat bu konumlandırma ortama yansımaz.

Oval jakuziler diğer jakuzilerin çeşitleri gibi iki sistemle bulunur. Çok daha ekonomik bir küvet isteyen bireyler, sistem 1’i rahatlıkla kullanabilir. Öyle ki bu modelde en çok revaçta olan sistem, sistem 1’dir. Sadece yanlarda jet motorlarının bulunması, jakuzi firmaları için olumsuzluk teşkil eden bir şey değildir. Oval jakuziler, çift veya tek kişilik bir şekilde bulunacaktır. En çok rağbet gören ise tek kişiliklerdir. Tek kişiliklerin vermiş olduğu bütçedeki düşüklükte bu tür jakuzilerin satılma sebebi olabilir. Fakat tek kişilik olması gerekli aparatları bulundurmuyor anlamına da gelmez.