Yerden Yüksek Jakuzi Modelleri

Ankara Jakuzi modelleri, banyo içerisine yerleşmiş olan oldukça fonksiyonlu yapılardır. Jakuziler, hali hazırda iki bölümden meydana gelir. İlk bölüm küvet işleminin gerçekleştiği, yani jakuzinin üst tarafıdır. Bu tarafta jet motorları veya diğer ankastre su ürünleri göze çarpar. İkinci bölüm olarak sınıflandırılan bölüm ise alt bölümdür.

Burada jakuzinin motoru yer alır. Gerekli su geçirmez kablolar jet motorlarını enerji iletmek için hizalıdır. Diğer bağlantılar veya elektriksel ledlerin kabloları bu alt bölümde karşımıza çıkar. Alt bölüm jakuzi Ankara modellerinin işlevine düzgün devam edebilmesi için oldukça korunaklı tasarlanmıştır. Korunaktan kastımız sert yapısı veya su geçirmez yüzeyi değildir.

 En büyük korunağı yerden yüksek olmasıdır. Bu yazımızda yerden yüksek bir şekilde karşımıza çıkan jakuzilerin yapısından konuşacağız. Hangi modeller bu tanıma uygun olarak dizayn edilmiş, hangi jakuziler dizayn edilmemiş bunu öğreneceğiz. O zaman lafı da fazla uzatmadan yerden yüksek jakuzi modellerine bir giriş yapalım.

Montajda Yerden Yükseklik
Elbette yerden yüksek bir jakuzinin imalatını gerçekleştirmek, montaj sırasında mümkündür. Jakuzinin kurulumunda dikkat edilmesi gereken unsurlar olarak da sınıflanan yerden yükseklik, en önemli hususlardan bir tanesidir. Jakuzi firmaları Ankara montaj için küvet ve alt bölümü getirirken baz aldıkları bazı ölçü birimleri yer almaktadır. Bunlardan ilki jakuziden tahliye edilecek suyun küvet boyuna denk gelmemesidir.

Bunun dışında bir bataryaya tabii olan jakuzilerin alt bölümde ayrı bir konuma sahip olması gerekir. Bataryalar iyi korunmalıdır. Montaj işine gelen jakuzi Ankara ustaları bu bataryaları alt bölümde en iyi yere sabitleyecektir. Bu alt bölümden yer alan ve dikkat edilmesi gereken unsurlar olarak kayda geçmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli etmenlerden bir tanesi de jakuzinin yeterli yükseklikte bulunmasıdır.

Evlere kurulan jakuzilerin yerden yükseklikleri bir ortalama baz alarak seçilmelidir. Ortalama jakuzilerin yükseklikleri, 60 cm olarak görülmektedir. Sıcak veya temiz su çıkışlarını daha sağlıklı bir hale getirebilmek için en az 30 cm yerden yüksek olmak zorundadır modeller. Aksi taktirde kirli su tahliyesi için koyulacak vanaların yerleşimi oldukça zor bir hal alır.

Yerden Yükseklik Jakuzi Modelleri İçin Neden Önemli?


Öncelikle şundan bahsetmemiz gerekir. Jakuzi, bir banyo küveti işlevine sahiptir. Nasıl bir banyo küvetinde soğuk veya sıcak su gelme yeri varsa jakuzilerin küvetlerinde de aynı şekilde bulunur. Yine benzer olarak banyo küvetlerinde pis su giderleri vardır. Jakuziler için de durum farksız değildir. Klasik banyo küvetleri gibi bir pis su gideri mevcuttur. Uzaktan bakıldığında bir banyo küveti ile tıpatıp benzeyen jakuzi Ankara küvetlerinin yükseklikleri yine klasik küvet benzeri yükseklikte olmaktadır.

Yerden yükseklik, pis su giderleri ile doğru orantılıdır. Boruların geniş olması ve akış için gerekli bir yüksekliğe sabit olması gerekmektedir. Öyle ki jakuziler, bu koşulları karşılayacak ölçüde imalat edilmiştir. Her bir jakuzinin sıkıntı yaşamaması için ayrı bir ölçeklendirme yapılmıştır. İşte 30 cm’lik azami sınırın önemi burada karşımıza çıkar. Yer ile doğrudan bir bağlantı içinde olan jakuzi Ankara küvetindeki sorunlar bitmek bilmez.

Yerden yüksek olmayan bir küvet, olası su kazalarının önüne geçer. Bu kazalardan kastımız elbette su taşmalarıdır. Su taşması, istemediğimiz bir olaydır. Zemin kat veya bodrum katta oturanlar dediğimizi iyi anlayacaktır. Zemine ne kadar yakın olursanız, pis su giderine de o denli yakın olursunuz. Logarda herhangi bir dolma veya taşma direkt olarak evinize yansır. Jakuzilerin küvetleri için de durum aynıdır. Yerden yüksek bir konumda bulunan jakuzinin olası su taşma olayından alacağı zarar minimum seviyededir.

Zorluk Mu Kolaylık Mı?
Yerden yüksek bir jakuzinin sahibi olmak, ilk başta zor gelebilir. Sonuçta bir banyo ürününe ulaşmak için ekstra bir efor harcamanız gerekir. Fakat jakuzi firmaları Ankara, bu zorluğu ortadan kaldıran bir ürün piyasaya sürmüştür. Hali hazırda bir opsiyon olarak karşımıza çıkan basamaklar zor olan jakuzinin erişimini gayet basite indirgemiştir.

 Bireyler bu basamaklar yardımı ile yerden yüksek jakuzilere rahatça çıkabilir ve keyiflerini doruklarına kadar yaşayabilir. Firmalar tarafından geliştirilen bu akıl dolu özellik belli bir fiyat aralığında dahil olur. Daha rahat bir deneyim istiyorsanız kesenin ağzını ufak bir miktar açmanız gerekmektedir. Jakuzi fiyatları Ankara konusunda çok ufak oynamalarla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.