Bursa Duşakabin ModelleriDuşakabin ve Modellerinin Hayatımızdaki Yeri
Bursa Duşakabin, banyomuzda tercih ettiğimiz ürünlerden biridir. Duş alma yeri veya etrafına konumlandırılan bu kabinler, farklı şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Bundan 20 yıl önce duşakabinler pek fazla bilinmiyordu. Banyolara kabinler değil küvetler hakimdi. Avrupa’da da bu anlayış veya düşünce pek tabii yaygındı. Fakat milenyum ile birlikte banyolar estetiksel bir amaç olarak görülmeye başlandı. Bu amaca küvetler harici; jakuziler, lavabolar veya duşakabinler de bir araç olarak destek verdi. Böylelikle tarz yaratabilmek amacıyla Bursa duşakabin modelleri insan hayatına girdi.

Daha sonra bu banyo ürünü zaman ilerledikçe evrimleşti. Kullandığı materyal veya model değişkenlik göstermeye başladı. Kabin altları yere kadar geldi. Etrafı cam ile kaplandı. Sürgüler veya kapılar eklendi. Tam anlamıyla tasarım baştan dizayn edildi. Yıllar geçtikçe duşakabinler sanatsal açıdan bir araç olmaktan çıkıp bir amaca dönüştü. Kirli suyun banyo içine ulaşmaması için bu kabinler birebirdi. Tam anlamıyla su geçirmez bir dizayn ile tekrar yaratıldı. Kirli veya temiz su banyo içerisinde gözükmüyor, sadece duş bölümünde birikintiler göze çarpıyordu.

 Daha sonra bu birikintileri de yok etmek isteyen kimseler Bursa duşakabin modellerine bir aparat daha ekledi. Bu aparat ‘’tekne’’ olarak karşımıza çıktı. Seramik veya akriliğe şekil verilerek, hafif eğimli bir şekilde dizayn edilen ve yerden birkaç santim yüksekte olan bu aparat; duşakabinler için birer zemin görevi görüyordu. Zamanla bu zemin tekrar ortadan kalktı. Hali hazırda şu anda tekneli duşakabinler bulunsa da teknesizler daha fazla revaçta. Duşakabinler estetik yolcuğu ile serüvenine başlasa da zamanla bir hizmet aracına dönüşmüş ve şuanda hem sanatsal hem de konfor açısından yerlerini almıştır.

Peki Neden Tekneler Yok Oldu?
Bursa Duşakabin modelleri etrafında tekneli veya teknesiz olarak iki sınıfın olduğunu daha önce söylemiştik. Peki neden bu sınıf ayrımı var? Ve neden tekneliler bir anda kabin içinde tercih edilememeye başlandı? İlk olarak ilk sorumuzu ele alalım. Bursa Duşakabin fiyatları da modelleri gibi çeşitlik göstermektedir. Bu fiyat ayrımının asıl sebeplerinden biri, işte bu tekneli veya teknesiz ayrımıdır.

 Tekneli duşakabinler, hali hazırda bir banyo ürünü görevi görürler. Yani siz bir mağazaya gittiğinizde veya bilgisayar başına oturduğunuzda standart ölçülü ve fiyatlı bir kabin ile karşılaşabilirsiniz. Genelde ise bu kabinler fabrika çıkışlı olmaktadır ve yine genelde bu kabinler tekneli olarak karşımıza çıkmaktadır. Tekne, duşakabinler için birer zemin veya temel görevi görür. Bir teknenin hangi boyutlarda olacağına siz karar veremezsiniz.

Firma içinde hangi seçenekler var ise onların arasından seçersiniz. İşte durum bundan ibarettir. Teknesini özel olarak tasarlayamadığınız bir ürünün camlarını da aynı şekilde siz planlayamazsınız. Camlar da standart olarak gelir. Yani baştan aşağı standart fiyatlı, standart ürünlü ve standart kabinli bir ürün seçmiş olursunuz. Bu da fiyatta ekonomiyi beraberinde getirir. Özel olarak dizayn edilen her şey gibi Bursa duşakabin modelleri için de aynı durum geçerlidir.

Kabin İçinde Tekneli Mi? Teknesiz Mi?
Gelelim ikinci sorumuza. Duşakabinler içinde tekne, neden tercih edilmemeye başlandı? Aslında cevap çok basit. Tekneler, duşakabinlerin zemininde pek hoş durmamaktadır. Banyonuz eşsiz bir tasarıma ev sahipliği yapıyor diyelim. Klozet, lavabo veya çekmeceler krem ve gold tonlarında. Tavan da aynı şekilde.

Harika bir jakuziniz var. Onun yanında da bir kabininiz. Fakat kabininizin altında bir tekne var. Beyaz renkli, dışarıdan bakıldığında çıkıntılı duran bir aparat. Zihninizde canlanmıştır. Hiç hoş durmuyor değil mi? İşte insanlar da teknenin duşakabin içinde hoş durmadığını düşünerek tercihini teknesizlerden yana kullanmıştır. Ayrıca sadece estetiksel olarak da değil. Birkaç santim yükseklik belki sizi rahatsız etmez. Fakat çocuklu bir aileniz var ise veya evinizde yaşlı bir kimse kalıyorsa duş keyfi onlar için bir keyiften çok acı bir tecrübeye dönüşecektir.

Duşakabininizin girerken veya çıkarken o çıkıntı, oldukça rahatsız edecektir. Dikkatsiz bir adım tehlikeli sonuçlar doğurabilir. İşte bu yüzden de duşakabinlerin içinde tekne tercih edilmez. Bir diğer sebep olarak fiyatları öne sürebiliriz. Daha önce de bahsettiğimiz üzere tekneli duşakabinlerin fiyatları daha ekonomiktir. Fakat kullanılan malzeme çeşidi veya cam boyutları da fiyatlarda oynama yapabilir. İsteğinize göre bu oynamalar sayesinde duşakabin fiyatları konusunda oldukça cüzi bir miktardan teklifinizi açabilirsiniz.