Duşakabin Bursa Modellerinde Kapı

Duşakabin Bursa içinde önemli bir role sahip olan kapılar, farklı şekillerde veya modellerde karşımıza çıkabilmektedir. Banyo alanında yer alan duşakabin, banyonun tamamının ıslanmasını engellemektedir. Ve bu aradaki sınırı belirleyen yegâne unsur, duşakabin camıdır. Bir duşakabin camı; kaliteli, su geçirmez ve pratik açılır- kapanır olmalıdır.

Duşakabin Bursa Kapı Modelleri

Piyasada yer alan duşakabin modellerine baktığımızda her birinin farklı şekilde üretildiğini görebiliriz. Kapılar; farklı tiplerde veya malzemede olabilirler. Bu durum fiyatlara da yansır. Firmanın belirlediği kapı standartlarına bağlı olarak imalat edilen ürünler, tipine veya malzeme kalitesine göre değişik fiyatlandırmalara tabii olurlar. Peki duşakabin çeşitleri Bursa içinde yer alan kapı modelleri nelerdir? Gelin hep beraber inceleyelim!

Sürme Kapılı Duşakabinler

Aslında sürmeli kapıları pek çok yerde görüyoruz. Balkonlarımızda, müstakil evlerin girişinde hatta arabalarda. Mevcut alandan yer açmak adına tercih edilen bu kapılar, oldukça pratiklerdir. Duşakabinlerde de yer edinen bu tür kapılar, raylar üzerinden kayarak açılıp kapanır. Banyo alanının dışına doğru açılan bir eylem gerçekleşmediğinden, banyonun alanı kısıtlanmaz.

Aynı şekilde duşakabin içine doğru, negatif yönlü bir açılım olmadığı için de duş konforu engellenmez. Kısıtlı alana sahip banyoların ilk tercihidir kendileri. Bazı duşakabin modelleri Bursa da çift sürme kapılar da mevcuttur. Çift sürmeli kapılar, geniş duşakabinlerde tercih edilmektedir. Lakin genel olarak sürmeli kapılar, tektir. Müşteri isterse kaç adet olacağını firma yetkililerine iletebilir.

Klasik Kanatlı Kapılı Duşakabinler

Duşakabinlerde, özellikle de klasik duşakabinlerde sıkça karşılaştığımız kapılar, kanatlı olanlardır. Bu tür kapılar, menteşeler aracılığı ile açılıp kapanır. İçeri veya dışarı yönlü bir hareket olabilir. Bu hareket şemasını duşakabin sahibi ile firma belirler. Tüm bunlara istinaden kapının son hareket şeması ortaya çıkar. Tıpkı sürmeli kapılı Duşakabin modelleri Bursa gibi bunlar da tek veya çift olarak bulunabilir. Ve yine sürmelilerde olduğu gibi en çok tercih edilen ve duşakabinlerde yer edinen kanatlı klasik kapılar, tek adet olanlardır.

Pivot Kapılı Duşakabinler

Kuşkusuz modern duşakabinlerin pek çoğu pivot kapılardan yana tercihini kullanmıştır. Bu tür kapılar, özel bir tasarıma sahiptir. Hareket şeması oldukça ilginçtir. Özel bir dönme aparatı veya mekanizması bulunan pivot kapılar, banyonun dışına doğru açılmaktadır. Son derece estetik duran bu görüntü, banyo içinde yeterli alanın açılmasına da olanak sağlamaktadır. Ancak tabii ki sürmeli kapılar kadar fazla bir kullanım alanı açılmaz. Modern, yenilikçi ve herkesten farklı bir duşakabin isterseniz pivot kapılı olanlardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

Duşakabin Bursa Kapılarında Kullanılan Malzeme

Duşakabin fiyatları Bursa fark etmeksizin, duşakabinin genelinde kullanılan malzeme ile kapıda kullanılan malzeme aynı olmaktadır. Yani sizler, mika cam bir duşakabin istemişseniz ve bunu talep etmişseniz, duşakabin kapınız da mika olacaktır. Aynı şekilde tamperli camlı bir duşakabin modeliniz mevcutsa, karşılaşacağınız kapı malzemesi de tamperli camdır. Duşakabinin genelinde başka, kapıda başka bir malzeme kullanmak ne yazık ki mümkün değildir. Zaten mümkün olsa bile firmalar böyle bir imalatı önermezler.

Profilsiz Kapı Tasarımı

Bazı firmalarca üretilen duşakabinler, tamamen çerçevesiz bir şekle sahiptirler. Duşakabine dışarıdan baktığınızda hiçbir profil gözükmez. Şeffaf, geçirgen ve tamamen sade bir görüntü sizleri karşılar. Bu tasarıma sahip olan bir duşakabinin fiyatı ise sanıldığının aksine çok fazladır. Profilsiz duşakabin imalat etmek, Türkiye’de yer alan duşakabin firmalarının pek tercih etmediği bir yöntemdir. Avrupa ülkelerinde zaman zaman karışımıza çıksa da duşakabin fiyatları Bursa profilsiz kabinlerde yüksek olduğundan dolayı tercihen arka planda yer alır.

Kaliteli Duşakabin Camları Çınar Duşakabin’de

Bursa menşeili Çınar Duşakabin, 2006’dan bu yana müşterilerine duşakabin montaj dahil hizmet vermektedir. Firma, gerek duşakabin tasarımlarıyla gerekse kalitesiyle ön plana çıkmayı başarmıştır. Tüm bunlara ek ürettikleri duşakabin camları sayesinde de belli bir popülerlik yakalamışlardır. Çınar adı altında üretilen camların özellikleri ise sırasıyla şu şekildedir;

  • Asla su geçirmezler
  • Kolay açılıp kapanırlar
  • Son derece uzun ömürlülerdir
  • Çarpma, kırılma, çatlama veya çizilmeye karşı dayanıklılardır

Çınar Duşakabin’den modeli ne olursa olsun bir duşakabin satın alırsanız, karşılaşacağınız kapı özellikleri yukarıdaki gibi olacaktır. Duşakabin Bursa ve daha çok bilgi için Çınar Duşakabin web sitesini ziyaret etmek isterseniz, https://www.cinardusakabin.com/dusakabin-cesitleri linkine tıklayabilirsiniz.