Duşakabin

Duşakabin ve modelleri artık evlerimizdeki banyoların vaz geçilmezi. Banyo içerisinde ortalama 3 metre kare kaplayan ve duş almak için tasarlanmış bölüne verilen addır duşakabin. Genelde cam ve iki kapılı olurlar. Rahat girip çıkmak için ise sürgülü sistem kullanılır. Herhangi bir dışarı veya içeri kapı açılma durumu yoktur. Ölçüleri bireyin isteği neticesinde büyüyüp küçülebilir. Duşakabin modelleri farklı renk seçenekleriyle de müşterilere sunulur. En çok tercih edilen renkler ise ‘’gold, beyaz ve siyah’’ olmak üzeredir. Kullanılan camın özelliğine göre de sınıflandırılır. Daha çok ‘’buzlu cam’’ ile gelen duşakabinler, sade ve düz camla da sipariş edilebilir.

 

Duşakabin Neden Önemli
Duşakabin, yapılış amacı itibariyle banyoya su değmesini engellemek için tasarlanmıştır. Birey mahremiyetini korumak da duşakabinlerin başlıca yapılış nedenleri arasındadır. Duş sırasında çıkan kirin etrafa saçılmaması sayesinde hijyenik bir duş konforunun kapısını aralar. Evinize yatılı gelen misafirlerinizin içi rahat eder. Kolay temizlenebilen duşakabinler, her daim duş için hazır durumdadır.

 

Duşakabin Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Duşakabin modelleri satın alırken başlıca dikkatli olmamız konular vardır. Bunları kısaca açıklayacak olursak; konum, işlevsel kullanım, kalite, montaj, su geçirmezlik, boyut, kapı durumu, temizlik durumu, firma popüleritesi olarak açıklayabiliriz.

  • Konum: Banyonuzun boyutlarını bilmeden herhangi bir duşakabin siparişi vermek gereksizdir. Eğer yeterli bir yeriniz ve uygun banyo modeliniz yoksa kabin modelleri, kurulumunu imkansız hale getirebilir.
  • İşlevsellik: Banyonuzun boyutunu ölçtüğünüzde yeterli bir alanın kalmadığını düşünebilirsiniz. Fakat durum bundan ibaret değildir. Duşakabin fiyatları ve modelleri işlevselliği ön plana çıkarır.
  • Kalite: Duşakabin modelleri kaliteli bir yapıda tasarlanmazsa açılma durumları yaşanabilir. Su değdikçe açılan kabin modelleri en sonunda sızdırmaya başlar. Neticesinde ise duşakabinin kurulma amacı tarih olur.
  • Montaj: Ne kadar iyi kalitede olursa olsun bir kabin iyi montajlanmamışsa hiçbir işe yaramaz. Eksik ve oynayan parçalar asla bir duş konforunu sizlere sunamaz. Duşakabin firmaları ne kadar iyi montaj yapabildiklerine göre anılırlar.
  • Kapı Durumu: Duşakabinler genelde sürgülü kapı ile imalat edilir. Bunun nedeni hem kapının yer kaplamaması hem de bireyin rahat girip çıkabilmesidir. Aynı zamanda kazaya neden olacak durumlarda sakatlanma riskini en aza indirir.
  • Temizlenebilir Ürün: Tasarımcılar, duşakabin modellerini rahat temizlenebilen ürünler etrafında imalat ederler. Rahat temizlenebilen ürünler aynı zamanda en çok satan ürünlerdir.
  • Firma Popülerliği: Duşakabin modellerinizi satın alacağınız firmanın güvenilir olmasına dikkat edin. Bilinen ve popüleritesini kaybetmemiş firmalar, sizin konforunuzun anahtarıdır. Özellikle garanti kapsamına soktukları ürünler, sizlerin güvenini taze tutar.

 

Duşakabin Modelleri
Duşakabin modelleri farklı farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Fiyatına göre değişkenlik gösteren modeller, işlevsellik yönünden de birbirinden ayrı konumda. Lükse ve ekonomik olarak sınıflandırılan modeller, fiyat konusunda epey bir ayrı konumda. Lükse modeller; tamperli cam tavanlar ile donatılırken ekonomik modeller, plastik tavan ile kaplanmaktadır. Uygulama şekline göre 3 farklı metoda göre müşterilere modeller sunulmaktadır. Zemin üzeri, kabin üzeri ve küvetli olarak sınıflanan bu uygulama biçimlerinin fiyatları kendi içlerinde değişkenlik gösterebilir. Duşakabin firmaları tarafından hali hazırda olan kabinlerin satışları yapılırken, dar ve küçük banyolara göre özel boyutta tasarımalar da yapılmaktadır. Özelliklerine göre farklılık gösteren modeller bu yazımızda sizlerle!

Kompakt Duşakabinler
Duşakabin modelleri sırasında ilk tercihiniz kesinlikle kompakt olanlardır. İsminin karşılığını veren bu modeller, tüm ihtiyaçlarınızı tek ortama ve kabine toplar. Sıcak, soğuk ve ılık ayarı ile birlikte iki farklı duş başlığı bulunan bu modellerde rahat bir duş hayal değil. Hem vücut şofbeni hem de normal duş başlığı bulunan modeller genelde dikdörtgen ve oval olmak üzere kabinlerle karşımıza çıkar. Kabin içindeki aksesuarlarıyla premium deneyim sunan model, ilk sıralarda başı çekmektedir.

Sanalı Duşakabinler
Çift taraflı bu kabinler iki keyfi bir araya getiriyor. Bir tarafı sadece kompakt duşakabin özelliği taşırken diğer tarafı sauna lüksünü hayatınıza getiriyor. Fiyat olarak daha pahalı bulunsa da bu modeller, tercihleriniz arasında yer edinebilecek tasarıma sahip. Dakikalar süren bir sauna deneyiminden sonra rahat bir duş keyfine diyecek yok.

Özel Duşakabinler
Özel duşakabinler, üçlü gruba göre ayrılır. Tasarımsal olarak ayrılan bu modeller; isteğe göre kare, dikdörtgen, oval ve iki duvar arası olarak göze çarpar. Aksesuar seçimi de yine sizin isteğinize göre seçili ve monte edilir.