Dikdörtgen Jakuzi ve Avantajları


Her jakuzide olduğu gibi dikdörtgen jakuzi modelinin de kendine göre bir avantajı vardır. Bu avantaj, modeli diğerlerinden ayıran farktır. Elbette avantajı olduğu gibi diğer modellerden yana sınıfta kalmış yönleri de bulunmaktadır. Bu yazımızda dikdörtgen jakuzilerin insanlara sunduğu avantajlardan veya dezavantajlarından bahsedeceğiz.

Banyo Köşelerine veya Kenarlarına En Uygun Model
Bu başlık sanırım dikdörtgen jakuzilerin bir avantajını gözler önüne sermektedir. Keskin hatlara sahip olan bu model, banyonun orta kısımları için uygun değildir. Eğer dikdörtgen bir modeli istiyorsanız mutlaka banyonuzun köşe noktalarına veya kenar yerlerine konumlandırmalısınız. Aksi taktirde absürt bir jakuzi modeli ile karşılaşacaksınız.

Küvet İşlevini En İyi Karşılayan Model


Sanırım dikdörtgen jakuziyi tasnif ederken az veya çok aklınızda bir tasarım oluşuyordu. İki kısa kenarı olan, iki uzun kenarı olan, köşeli ve içi geniş bir küvet çeşiti. İşte aklınızda oluşan bu profil, dikdörtgen jakuzinin tam kendisidir. Tasarımı, normal bir banyo küvetini anımsatmaktadır. Hatta anımsatmaktan çok dışarıdan bakan bir kişi, jakuzinizi sıradan bir banyo küveti zannedebilir. Bu banyo küveti işlevini hem tasarımsal anlamdan hem de işlevsel anlamda en iyi karşılayan model, dikdörtgen jakuzi modelleri olmaktadır.

Dilerseniz sıcak suyunuzu doldurabilirsiniz. Jet motorlarını çalıştırmaz ve ankastre ürünleri ile banyonuzu tamamlayabilirsiniz. Bu bakımdan dikdörtgen modeller, banyo içerisindeki iki farklı işinizi görmenize olanak sağlamaktadır. İster jet motorlarını çalıştırırsınız ve birkaç dakika sürecek olan jakuzinin deneyimine şahit olursunuz isterseniz de motorları hiç çalıştırmazsınız ve klasik bir duş deneyimi yaşarsınız. Bu durum zevkler ve renkler konusuna girdiği için tercih size kalmış fakat dikdörtgen jakuzinin avantajları arasına bu faaliyeti de yazmamıza hiçbir durum engel değildir.

Dikdörtgen Jakuzi Aparatların En Çok Yakıştığı Model

Jakuzi fiyatları ve modellerinde en çok değişikliğe sebep veren unsurlardan bir tanesi de aparatlardır. Aparat, bir jakuziyi oldukça lüks bir hale sokabilir. Fakat tüm jakuziler için bu durum böyle değildir. Oval veya asimetrik jakuzilere aparat uygulanması zor hatta imkansız bile olabilir. Peki bu aparatlar nedir ve nasıl uygulanır?

Dikdörtgen Jakuzilerde Ahşap Kaplama
Ahşap kaplama, en çok tercih edilen veya bilinen jakuzi aparatlarından bir tanesidir. Tüm modellere uygulanmaz. Sadece yuvarlak veya dikdörtgen modeldeki jakuzilere uygulanabilir. Maliyetli olmasından ötürü bireyler, eğer çok lüksü arzulamıyorlarsa bu seçeneği es geçerler. Fakat ahşap kaplama uygulanan jakuzilerin aurası ve etrafa saçtığı enerji büyük bir miktarda artar. Bu enerji tasarıma ve sonunda jakuziden aldığınız keyfe kadar sıçrar.

Dikdörtgen Jakuzi Modellerinde Led Kaplama
Bir diğer çokça tercih edilen aparat çeşidi de led kaplamadır. Ledler, enerji tasarrufunda kullanılmak üzere iki çeşitte karşımıza çıkar. Birinci sınıf ledler, jakuzinin yanlarına yerleştirilir. Dikdörtgen jakuzi bu anlamda avantajladır. Çünkü kenarı daha müsaittir. İkinci sınıf olan ledler, jakuzinin direkt kendisine kurulmaz. Ahşap kaplama üstüne kurulur. Tabii ki fiyatları, iki anlamda da aynıdır. Sadece biri jakuzinin direkt materyalini diğeri ise bir diğer aparat olan ahşabın üstüne kurulmaktadır.

Dikdörtgen Jakuzi Modellerinde Adım Yeri
Her modelin kendine has bir noktası vardır. Dikdörtgen modellerde bu nokta, adım atma yeri olarak karşımıza çıkar. Bu adım aparatı, yukarıda bahsettiğimiz diğer iki aparattan farklı olarak tasarımsal veya estetiksel bir aparat değil, işlevsel bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazı jakuzi modelleri, yerden 30, 40 hatta 50 cm yukarıda olabilir. Bu durum müşterinin isteğine göre veya firmanın talep ettiği ve ürettiği orijinal jakuzilere göre değişebilmektedir.

Jakuzinin içine rahat bir şekilde girebilmek için bu adım yerleri jakuzinin belli bir yerine konulur. Dışarıdan bakıldığında çıkıntı olarak gözünüze çarpmaz. Küvetin içine gömmeli bir üründür. Dengeyi sağlamak için de bir tutma yeri de yapılabilir. Genelde bu tutma yeri iki adet olarak ve karşılıklı sağ ve solda olmak üzere karşımıza çıkar.

Renk Seçeneklerinin En Çeşitli Olduğu Model
Normal bir jakuzinin rengi, beyaz olarak karşımıza çıkar. Beyaz renk, jakuzilerde bulunan materyalin orijinal rengidir. Fakat bu renk, isteğe göre değişebilir. Bunun için dökme akrilik kullanılır. Dökme akrilik, rengi tutarak çizilmelere veya renk atmalarının önüne geçer. Dikdörtgen jakuzi fiyatları bu bakımdan oldkça değişecektir.