Bir Jakuzi Modelinin Başından Geçenler


Elbette tüm ürünlerde olduğu gibi jakuzi modellerinin yapım aşaması ve en sonunda evlere gelme aşaması birkaç adım dahilinde yürütülmektedir. Bu yazımızda lüks olarak kabul gören fakat aslında sıradan bir banyo ürünü olan jakuzilerin kat ettiği aşamalardan bahsedeceğiz. Evinize gelen bir modelin hangi süreçlerden geçtiği sizlerle!

Siparişlerin Alınması
İlk adım siparişlerin alınmasıdır. Müşteri uygun gördüğü firmaya başvurur. Firma, müşterinin isteği doğrultunda jakuzi modelleri ve tasarımlarını gösterir. Müşteri, zevkine veya bütçesine en uygun modeli seçerek firma temsilcisine sunar. Temsilci, modelin stoklarda olup olmadığını müşterisine bildirir. Eğer acil bir model ihtiyacı duyuluyorsa eldeki var olan stoklardan yana seçenekler değerlendirilir. Şayet böyle bir olanak yok ise modelin siparişi alınarak istenilen ölçüler yazılır. Model içinde ekstra istenilen hususlar veya aparatlar belirlenir.

 Uygun modeldeki jakuzinin taslağı artık hazırdır. Sipariş aşamasının tek eksik yanı artık konumun belirlenmesidir. Müşteri, adres bilgilerini doğrudan firmaya aktarır. Eğer Çınar Jakuzi gibi köklü bir şirketten jakuzinizi sipariş ediyorsanız, Bursa kentine ücretsiz montaj veya kurulum hizmeti alabilirsiniz. Şayet Bursa da değilseniz;  jakuzi modelleri Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Yalova, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir  gibi şehirlerde bulunuyorsanız ekstra bir montaj hizmeti bedeli verebilirsiniz.

Jakuzilerin Üretimi


Müşterilerden sipariş alındıktan sonra firma temsilcisi, marka stoklarına göz atacaktır. Müşterinin istediği şekilde veya tasarımda bir model var ise direkt olarak paketlenecek ve dağıtıma çıkarılacaktır. Bu gibi durumlarda Çınar Jakuzi’yi tercih ederseniz, Bursa ilindeyseniz anında kapınıza ürünün gelme durumu vardır.

Diğer jakuzi firmaları ile çalışırsanız ikametgah ettiğiniz adrese gelme süresi artacaktır. Fakat anında gelme durumu sadece şehir merkezinde iseniz ve stoklarda ürün varsa geçerli olacaktır. Ürünün olmadığı anlarda üretim için bir sonraki aşamaya yani fabrikalara geçiş yapılacaktır. Fabrikalar müşterinin istediği tasarıma ve ebata göre bir ürün ortaya çıkaracaktır.

Ürünlerin yapım aşaması 2 veya 3 iş günü sürebilmektedir. Kimi durumlarda ise 5 güne kadar çıkabilmektedir. Bazı ürünler, yurt dışı pazarından geldiğinden birçok sorunu da beraberinde getirebilmektedir. Ürünler çıktığı anda firma sahibine teslim edilir. Firma sahibi ürünü teyit ettiğinde ise dağıtıma başvurur.

Ambarlar ve Dağıtım

Jakuzi firmaları, genellikle dağıtım için ambarlara başvurur. Ambar, büyük parçalar için en pratik veya kolay kargo ortamıdır. Ürünler, ahşap karkasla sabitlenerek Türkiye’nin birçok iline gönderilmek üzere yola çıkar. Ürünlerin ambarlarda kalma süresi ise oldukça kısıtlıdır. Genellikle üretildiği gibi ambarlara, ertesi gün ise dağıtıma çıkmaktadır.

Ürünlerin başına herhangi bir şey gelme durumu olduğu için firmalar sigorta yaptırmaktadır. Sigorta sayesinde ürünler, kar amaçlarını daimi olarak güderler ve iyi bir hizmet sağlayabilirler. Sigorta yapılmayan ürünlerden zarar etme olasılığınız her zaman daha fazladır. Tabii ki sigortalı ürünler, jakuzi fiyatları etkenine de yansıyacaktır.

Çınar Jakuzi’nin farkı bu ambarlarda biraz daha öne çıkar. Çünkü normalde ambarlar, ürünleri daha uzun zaman dilimlerinde evlerinize kadar getirir. Çınar Jakuzi’nin anlaşmalı olduğu ambarlar ise ürünleri olması gerekenden daha kısa zamanda kapınıza koyar. Fakat bunu yaparken sigorta yapılması da ihmal edilmez. Ürünler elden teslimden daha uzun sürede elinize ulaşır ama sağlam veya dayanıklı bir şekilde tedarik sağlanır.

Jakuzi Montaj veya Kurulum

Ambarlardan çıkan ürünler, teslim edilmek üzere ev hanelerine ulaşır. Ev hanelerine ulaşan jakuzi modelleri, firma sahibi kişinin çalışanları yada müşterinin kendi montaj ustası doğrultusunda montajı sağlanır. Montaj işlemi birkaç saat sürmektedir. Montaja başlamadan önce yetkili profesyonel çalışan, hangi bölgeye veya nasıl konulacağı konusunda müşteriden bilgiler alır. Bu bilgiler ile de model istenilen konuma yerleştirilir.

Daha sonra montaj işlemi yapılır. Genelde iki veya üç çalışan ile bu montaj hizmeti verilir. Montaj hizmeti bittikten sonra müşteriye bundan sonra ne yapması gerektiği ve hangi adımları izlemesi gerektiği konusunda bilgiler verilir. Ayrıca bu bilgiler arasında jakuzinin nasıl çalışacağı veya nasıl kullanılacağı da vardır.

Birey kurulum sonrası isterse jakuziyi çalıştırıp keyfini sürebilir. Aklına takılan herhangi bir şeyde ise firmayı her daim arayabilir. Aynı şekilde arıza veya onarım geri bildirimleri için de Çınar Jakuzi her zaman telefonlarını açık tutmaktadır. Hizmetini aldığınız firma, jakuzi hakkında sizleri mahçup etmemek için elinden geleni yapacaktır.