Hamile Kadınlar Jakuzi Kullanabilir Mi?

Hamilelik bir kadının başına gelebilecek olan en güzel olaylardan biridir. Ankara Jakuzi bu olayı taçlandırmanın en güzel yoludur. Annelik her kadına bahşedilen çok önemli bir olgudur. Hamile kadınlar, bir anne adayından çok artık bir anne statüsündedir. Bu yüzden onların rahatlığı veya konforu son derece önemlidir.

Rahat veya konfor dediğimizde de tabii ki aklımıza jakuziler gelir. Jakuziler, bir insanı rahatlatmanın en basit biçimidir. Her yaştan insan Ankara jakuzi modelleri içine girebilir ve keyifli dakikalar geçirebilir. Bu keyifli dakikaları en çok hak edenler ise tabii ki hamile bayanlardır. Herkesten çok onların rahatlamaya veya gevşemeye İhtiyaçları vardır.

Hamilelik Sürecinde Jakuzi!


Bu süreçte hamile bayanın rahatlığı son derece önemlidir. Hiçbir tesir altında kalmadan gün veya ay olarak doğuma yaklaşmalıdır. Bu süreci sorunsuz bir şekilde geçirmek için de jakuziler, tercih edilebilecek seçenekler arasında görülebilir. Jakuziler, hidro masaj yardımı ile hamile bireyi bir pamuk misali yumuşatabilir. Öyle ki hamilelik sürecinde anne adayında hormonlar değişir. Çok ani sinirlenebilirler, çok ani üzülebilirler. Bu duygu patlamalarını kontrol etmek son derece önemlidir. Aksi taktirde bebeğin sağlığı bile tehlikeye girebilir.

İşte bu durumda Ankara jakuzi modelleri devreye girer. Sinir, stres, sıkıntı veya endişe bu küvetler sayesinde yok olur. Birey stresli olduğu anda küvet içine girebilir ve dakikalarca kalabilir. Sıcak suyun ısısı son derece önemlidir. Çok sıcak olması anne adayının konforunu olumsuz yönde etkileyebilir. Yine çok soğuk olması da konforu düşürecek etkilerden bir tanesidir. Anne adayı bu ısı dengesini hormonlar nedeni ile tam olarak ayarlayamayabilir. Eşi veya yakınındaki herhangi biri bu suyun dengesini ayarlamakta yardımcı olabilir.

Hamilelikte Jakuzi Kullanmanın Tehlikeleri


Elbette her şeyin fazlası zarardır. Bu durum Ankara jakuzi için de geçerlidir. Hamile bir bayan, gün içinde devamlı olarak jakuzinin içine giriyorsa bu bir sorun teşkil edebilir. Öncelikle şundan bahsedelim; jakuziler, sıcak su yardımı ile çalışan banyo ürünleridir. İçine girdiğinizde bu sıcak suya vücudunuz tepi verir. Kaslarınız veya eklemleriniz gevşemeye başlar.

 İlk gevşeyen bölgeniz bacaklarınız olur. Bacaklarınız ilk anda küvetin dibinde konumda olacaktır. Daha sonra kollarınız ve gövdeniz gevşer. En son boyun bölgeniz gevşeyecektir. Boyun bölgenizin gevşemesi Ankara jakuzi içinde kafanızı sabit tutmanıza pek yardımcı olmaz. Bütün bu kas gevşemeleri veya dinlenmeleri en sonda uykunuzu getirecektir.

 Birkaç dakikada hiçbir şey olmaz. Fakat saatler boyunca kalırsanız uykuya dalmanız kaçınılmaz olacaktır. Uykuya daldığınızda (eğer kafanızı sabit tutacak bir yastık yoksa) kafanız suya doğru düşecektir. Bir anlık bile olsa nefessiz kalmanız bebeğinizin sağlığını tehlikeye atabilir. Hamile bayanların bu bakımdan saatler değil, birkaç dakika Ankara jakuzi içinde kalması uygun gözükecektir. Bu olduğu taktirde hiçbir sorun veya endişe yaşanmayacaktır.

Hamile Bayanların Jakuzi İçine Girmeden Önce Almaları Gereken Önlemler
Önlem her şeydir. İhtimaller daimi olarak gözetilmelidir. İhtimallerin hesaplandığı bir döngüde hiçbir sorun çıkmaz. Bu bakımdan hamilelerin de bazı önlemleri almaları gerekmektedir. Bu önlemlerin başında ise temizlik gelmektedir. Küvet zaten su içinde daha ne temiz olacak? Demeyin! Küvetin temiz olması hiçbir şey ifade etmez.

 Ankara Jakuzi firmaları tarafınca satılan jakuzilerin küvetleri, jet motorları ile çalışır. Jet motorları emiş ve itiş yapmaktadır. Bu emiş sırasında hazneye birçok kirli bileşen gidebilmektedir. Genelde bu bileşenler ilk anda tehlike arz etmez. Fakat temizlenmediği taktirde bir tortu bırakarak insan vücuduna etkileri meydana gelir.

Hamileler bu temizliğe birkaç kat daha dikkat etmelidir. Çünkü kendi sağlıklarından öte bebeğin sağlığı da işin içindedir. En az iki kez jakuzinin içinde vakit geçirdikten sonra temizlemeniz gerekmektedir. Temizleme işlemini evinize jakuzinin montajı için gelen çalışanlar söyleyecektir. Merak etmeyin bu bilgiler Ankara jakuzi fiyatları içine yansımaz.

Hamilelik Döneminde Jakuzi Suyu Tercihi
Eğer büyükşehirlerde yaşıyorsanız musluk suları bir tehlike oluşturabilir. Hali hazırda Türkiye’nin birçok ilindeki musluk suları içilmiyor. Sular şebeke sistemi ile geldiğinden içinde çok fazla magnezyum veya kalsiyum bulundurabiliyor. Bu da suyun kalitesini pekala düşürebiliyor. Zaman zaman bu sularla duş aldığımızda bile cildimizde sorunlar çıkabiliyor. Ankara Jakuzi içinde hamilelik döneminde musluk suyunu değil hazır su kullanmanızı öneririz. Dönem boyunca bu işlemi uygulamanız daha sağlıklı olacaktır.